Katter hela dagen

Imorse när jag vaknade, hade jag fyra katter i sängen; tre små och en stor. Själv låg jag hopkrupen längst ut på kanten av sängen och hade nog legat så en bra stund, för det kändes som om jag hade stelnat till i det läget. När jag rätade ut kroppen, blev en av kattungarna störd. Han hoppade ner från sängen och försvann in på toaletten men var strax tillbaka bredvid mig igen och vi kunde gosa en stund, innan syskonen vaknade och alla tre började busa.

Årsmötet på Stockholms katthem började klockan 14. Eftersom jag kom 13:15, som ordförande i styrelsen bett mig göra, hade jag redan hunnit bekanta mig med dem, som satt vid samma bord som jag. Det är inte svårt att hitta samtalsämnen på ett katthem :-). Över 40 personer hade tagit sig till Skurusundsvägen 159, de flesta med egen bil. Förvisso går det att åka buss 409 men det gäller att ha friska ben, eftersom det är en brant backe från busshållplatsen och en bit att gå.

Ordförande Marie hälsade alla välkomna och mötet godkände dagordningen, som såg ut som dagordningar brukar göra på årsmöten. Det var både ny- och omval till styrelsen. Vi var tre nominerade som inte har arbetat på katthemmet tidigare. De övriga styrelsemedlemmarna verkade ha börjat som volontärer, innan de valdes in i styrelsen. Årsmötet var över på en timme, vi hjälptes åt att duka av och den nya styrelsen satte sig kring ett stort bord för ett konstituerande möte. Var och en presenterade sig och sedan utsågs vice ordförande, kassör, sekreterare osv. Vi nya är alla suppleanter. Redan nästa vecka kommer vi att ha vårt första riktiga styrelsemöte och då hoppas jag få veta lite mer om vad som förväntas av mig.

Helena, en av de andra suppleanterna, erbjöd mig skjuts in till Vasastan. Helena har lång erfarenhet av idéellt arbete både bland djur och människor. Hon är aktiv inom "Akutgruppen för katter", en förening som arbetar för hemlösa, övergivna och nödlidande katter. Gruppen är främst verksam i Stockholmsområdet, fångar in katter och placerar dem i akuthem, eftersom man inte har någon egen lokal. Helena berättade att hon åkt ända till Skåne för att hjälpa till. Vi pratade som om vi känt varandra i flera år och när vi kommit en bit på väg, sade Helena att hon gärna körde mig ända hem och det erbjudandet tog jag tacksamt emot.

Mitt intryck av att Stockholms katthem är en mycket väl fungerande förening förstärktes ytterligare idag och jag ser fram emot att kunna bidra till att hjälpa katter, som levt på livets skuggsida. Annat är det med de katter jag är van att se; älskade, välvårdade, mätta, spinnande och orädda raskatter. Det är bland katter som bland människor, livet är inte rättvist. Vissa behöver aldrig oroa sig för något - som att inte kunna äta sig mätta, behöva frysa eller bli jagade. De kattungar, som nu springer omkring på golvet på Gjuteribacken i Sundbyberg, vet inte vad det innebär att alltid behöva vara på sin vakt, så att inget ont händer. Så borde det vara för alla. Det finns människor, som är både ansvarslösa och onda men också de, som värnar om katterna och avsätter både tid och pengar för att kunna hjälpa dem till ett bra liv.

Under 2016 har katthemmets volontärer arbetat 82 000 timmar fullständigt idêellt!!! Det vittnar om att det finns många sanna djurvänner. De allra flesta jag känner har möjlighet att bli faddrar och avsätta 50 kr per månad. Jag ska jobba för det och hoppas få med mig fler på "faddertåget". 

25 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)