Katter kan också glömma

Den senaste veckan har Stisse vid flera tillfällen glömt att han är kastrerad. Det visar sig på så vis att han utsätter Stina, inte Sandie, för den något brutala uppvaktningen som hankatter gör. Det hela startar med att han utstöter märkliga ljud och då blir Stina på sin vakt. Hon lägger sig på sidan eller på rygg, så att hon kan sparka bort honom. Inte sällan får hon hjälp av mig, eftersom hon är påtagligt störd av Stisses beteende. När jag lyfter upp den motsträviga hankatten, glömmer han liksom bort vad han nyss var i färd med och lugnet lägrar sig i bostaden.

Idag fick katterna både räkor och kokt torsk. Alla är mycket förtjusta i bådadera men ingen så mycket som Stina. Hon är annars en försynt katt; inte rädd men omtänksam (om man kan säga det om en katt) och inte påflugen utom när det gäller räkor eller torsk. Då har hon inga hämningar. Inte någon gång annars hoppar hon upp på köksbänken men när det finns sådan älsklingsföda där, då hoppar hon upp direkt. Oj, vad hon åt. Förvisso gjorde även de andra det men då på golvet.

Jag har ägnat många timmar åt verksamhetsberättelsen idag. Carina skickade mig ett utkast och jag har försökt hjälpa till på mitt sätt. Det är svårare än man tror att tydligt, klart och korrekt uttrycka allt, som är av betydelse och som hänt i en förening under ett helt år. Visst finns protokoll, som man kan ta hjälp av men att sammanfatta allt i ett enda dokument är faktiskt inte lätt.

Jag har ”pratat” med Anette via sms idag. Hennes familj köpte Izzie för drygt tre år sedan. Vi planerar att gå på soppteater framåt våren men först blir det en tapaslunch den 8:e februari i Sundbyberg. Jag fick också ett foto på vackra Izzie och hennes syster Shadow

 
13 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)