Katter och förändringar

Katter kan av olika anledningar utveckla beteendestörningar som påminner om depression. Det är inte ovanligt att, för katten stora förändringar, kan leda till "kattdepression. Så illa är det inte med Saga men ännu är hon inte helt bekväm med att ha flyttat. På Evidensias hemsida kan man t.om. läsa: "att flytta innebär ofta problem. Det gäller även innekatter....  Andra vanliga orsaker till att kisse kan bli nedstämd är:

När jag frågade Nicke igår, hur Saga tycker att det är nu, när hon bott i den nya lägenheten några dagar, svarade han: "hon är inte riktigt sig lik, hon lägger sig ibland under soffan". Att han reagerade på det förstår jag, för Saga kan ibland t.om. vara "jobbigt social".

Men...... nu får vi inte luta oss tillbaka och tänka att anledningen till att vår katt ändrat sitt beteende beror på förändringar. Om kisse blir inaktiv och lugnare än vanligt, drar sig undan, slutar tvätta sig, jamar högljutt eller kissar inne utan synbar anledning bör den tas till veterinär. Beteendet kan vara en reaktion på sjukdom.

Jag fick ett sms med en bild på Flinga igår. I Västerås, där hon bor, firades hennes 3-årsdag. Jag glömmer aldrig natten då hon föddes. Mer om det imorgon, då födelsedagsbarnet också finns på bild.

Ethel delade också med sig av Safirs och Blues liv i form av foton. 

Nu ska jag strax bege mig till Bandhagen och beskåda Nickes och Sagas nya, fina lägenhet.

 

 
10 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)