Katter och städning

Igår kom hon äntligen, ängeln. Christine är en person, som man blir glad att träffa, sprudlande och hjälpsam. Hon trivs med livet (det gör jag också). Igår skulle hon endast dammsuga, förutom att golvet på toaletten skulle våttorkas. Eftersom jag borstat mattorna (med potatisborsten) innan Christine kom, blev det inte så tungt för henne. 

Vore fel att säga att katterna gillar städning men "tjejerna" tycker ändå att det är ok. Stisse däremot anser att det är fullkomligt onödigt att dammsuga. Han blir uppenbart störd, inte rädd - bara irriterad. Han förflyttar sig från rum till rum vartefter Christine flyttar sig med dammsugaren. Jag själv torkar köksluckor, rengör toalettstol och handfat och dammar. Jag måste "ligga före" Christine och dammsugaren. Alltså, så här ser det ut - jag först med dammtrasan, efter mig Christine med dammsugaren och sist (eller är det först) i "städpatrullen" går Stisse. Hans jobb är just det - att gå fastän han vill sova.

Förutom att det blir rent är det också bra, när Christine har städat här, eftersom katterna då är väldigt trötta. Deras förmiddagssömn har blivit helt förstörd så, så fort hon stängt dörren somnar alla tre - oftast i sängen. Då kan jag ostört använda datorn. Jag tittade iigenom svaren på frågorna i PawPedkursen och "kollade" också, om den första uppgiften var rättad. Det var den. Kommentaren från kursledaren var: "Jättebra! Alla rätt"! Jag greps av en "deja vu-känsla".

Carina liger före mig med studierna. Hennes Pawpedskurs började två veckor innan min. Jag kommer att examinerascool den 4:de november. Jag ska genast anmäla mig till nästa utbildning, eftersom man får vänta länge, innan man får en plats. Kursen är populär och kön är lång. Den jag håller på med nu kostar 400kr. Gissar att det är samma pris på nästa. Billiga kunskaper! Visserligen kan jag läsa in allt på egen hand men Pawpedkursen är ett trevligt sätt att lära sig på. Kul med kurskamrater. Igår presenterade sig alla. På chattmötet var vi bara tre, som skrev lite om våra katter.

Om våra förhoppningar slår in, kommer både Carina och Ove och jag att ha kattungar i november. Carina hade en "kattkavaljer" till Fena hemma hos sig förra veckan. Vi måste lämna bort Stina, när hon ska paras, eftersom vi har Stisse. Det brukar inte gå bra att ta hem en främmande, fertil hankatt, när man har en egen hane. Om man gått SVERAKS diplomeringskurs behöver man bara betala 200kr för att få stamtavla på sina kattungar, istället för 300kr om kan inte är diplomerad. Eftersom Carina och jag redan tidigare bestämt att vi ska gå utbildningen, tänker vi göra det innan vi har kattungar och ska registrera dem. Fem kattungar, 500kr billigare stamtavlor.

Nu ska vi strax ge oss iväg; först till Kaplans, sedan till Myrorna och lämna kläder, till Plantagen och allra sist till Bromma Zoo. Jag har ännu inte mailat zoobutikens vd men idag ska det bli av. En annonsköpare har vi till nästa nummer av Trasdockan men ytterligare en skulle vara bra. Vi behöver intäkter.

26 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)