Katter och tåg

Vi hämtade Sansie i början av augusti 2014 i Flöghult, två mil utanför Strömstad. Den lilla dockan var bara 12 veckor och tvingades ut på en strapatsfyllda färd på sin väg mot Sundbyberg. Inger, Sandies uppfödare körde oss till stationen i Strömstad, varifrån vi skulle fortsätta med X2000 med avgångstid 16:36. Sandie fick åka i vår stora, blå transportbur, egentligen en hundbur, som rymmer två katter utan problem. Sandie fick gott om plats, trots att vi också hade satt en liten kattlåda till henne i buren.

Jag hade försökt boka plats i första klass, där det brukar vara färre resenärer och framför allt inga skrikiga barn, men det gick inte. Djur får inte åka annat än i andra klass och då i tågvagn avsedd för djur. Vi fick plats i en näst intill full djurvagn, omgivna av hundar, andra katter, kaniner och så en massa, just det, skrikiga barn. Ok - fem och en halv timme skulle vi väl stå ut. Men ..... vi var hemma 03:32. Anledningen var ett av alla växelfel, som drabbade SJ under sommaren. Lilla Sandie satt till en början i sin bur och åt också av den medhavda maten. Hon kissade i lådan och protesterade ingenting. Största delen av resan ville hon sitta i knä och så blev det. Väl framme i Stockholm bytte vi till taxi och var hemma strax efter klockan 04. 

Idag har Saga och Sissi åkt nästan lika långt med tåg. De startade med taxi i samma bur som Sandie åkte. Deras tåg avgick  från Stockholms Central strax efter klockan 07, destination Göteborg. Barbro, Anna-Karins mamma kom med bil och mötte dem. Det var ju väl, för det hade varit jobbigt för Anna-Karin och Nicke att åka kommunalt med varsin stor ryggsäck, en "Dramaten" och en stor kattbur med två katter i.

Anna-Karin har kvar sin lägenhet i Nödinge, ett par mil utanför Göteborg, och är fortfarande skriven där. Därför är det i Göteborg hon ska få sin ena höft opererad. Nicke är ledig och ska hjälpa henne den första tiden som nyopererad. Sedan kommer de rillbaka till Stockholm.

Saga och Sissi pep inte en enda gång på hela resan. När de kom fram till Anna-Karins bostad var givetvis allt nytt för kissarna men det besvärades de inte av. De gick frejdigt ur buren och började undersöka lägenheten och sätta sina egna dofter i det nya reviret. Mycket jobb blev det för dem. Först den långa resan och sedan behöva utforska den nya hemvisten. Först framåt kvällen kunde de komma till ro i sängen.

Kan inte visa Sissi och Saga idag - först imorgon - eftersom jag inte använder min egen iPad nu. Den ligger på laddning.

12 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)