Katter ogillar förändringar......

och det har jag sett tydliga bevis för idag men först ska jag berätta om vad Stisse lärde mig härom dagen. Han lyckades ju med, som jag tycker, mästerstycket att hitta de tangenter som, när de används på rätt sätt, tillsammans gör att bilden på datorskärmen vänds upp och ner. Själv kände jag inte ens till att det gick att åstadkomma. Så här gjorde min mysgubbe - min snart 10-årige Birmahane: han hoppade upp på bordet och tryckte ner Ctrl + Alt och på en av piltangenterna och vips, så vände sig bilderna!!! Vilken oerhört smart kille jag har! Själv hade jag problem, innan jag hittade lösningen.

Strax innan jag åkte till Seniornet idag, påbörjades ett arbete med att resa en byggnadsställning utanför vår balkong. Anledningen till detta är, som väl är för oss, inte något som ska åtgärdas här. Däremot har det trängt in vatten från altanen i lägenheten högst upp i huset och för arbetet med att åtgärda detta, behövs stålställningen. När jag gick hemifrån, var jobbarna igång med att lägga en massa rör på gården. 

När jag har mina kurser, brukar jag vara hemifrån c:a fyra timmar och när jag kommer hem möts jag nästan alltid av tre hungriga katter. Idag kom ingen till dörren. Förklaringen fick jag, när jag gick in i vardagsrummet. Utanför balkongen, i höjd med balkongräcket, gick två män med borr och andra verktyg i händerna. Ställningen skulle fästas i balkongen ovanför och detta gillade inte katterna! Ingen ska göra någonting utanför våra balkongfönster, anser de! De vill i lugn och ro  ligga på sitt klättertorn och titta ut över gården. Nu stod istället två främmande män där och förde dessutom en massa oväsen, vilket var kraftigt störande.

När arbetet för dagen äntligen var över, var klockan 17. Katterna var helt slut! De hade inte kunnat sova ordentligt under hela dagen men innan de kunde komma till ro, var de tvungna att inspektera arbetet men det kunde vara farlig. Stisse var mest nyfiken. På låga ben smög han ljudlöst fram mot balkongdörren men inte ända fram. När han tittat en stund och allt verkade lugnt, hoppade han upp i soffan men släppte inte blicken på balkongen under säkert 20 minuter. Sedan bedömde han faran över och somnade och gör så fortfarande - tre timmar senare! Tjejerna gillar inte heller att bli störda men de tyckte inte att det var ett lika stort problem som Stisse gjorde.

 

16 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)