Katter "smittar"

Barn till djurälskare blir alltid djurvänner. De har från början fått lära sig respektera och älska djur, tidigt fått känna vilken fantastisk kärlek ett djur kan ge, känna förtroende för djuret och samtidigt ta ansvar för det. Jag tycker uppriktigt synd om alla, som inte fått uppleva detta.

Min yngste son, Nicke, älskar naturligtvis djur. Som liten tjatade han alltid om att vi skulle köpa hund och lovade att han skulle sköta den helt och hållet själv. Det är fel av föräldrar, som köper hund till sina barn, endast om barnet självt ska ta det fulla ansvaret. Det klarar inte ett barn på egen hand, det är för mycket begärt. Ett djur har rätt att komma till en familj, där det är önskat och efterlängtat av alla i familjen! Det blev ingen hund. Jag varken ville eller hade tid med långa hundpromenader och annat, som en hund medför men ett sällskapsdjur ville jag ha. Det blev Mysan - gamla snälla, trogna Mysan, som levde tillsammans med oss i nästan 20 år.

Nicke har nu träffat Anna-Karin, en förtjusande ung kvinna från Göteborgs närhet. Där har de tillbringat stora delar av sommaren och verkar ha det bra tillsammans. Båda älskar katter och vill "kröna" förhållandet med att köpa en katt. Valet står mellan Sibirisk katt och Ragdoll. Personligen tror jag att det kommer att bli en av varje. Nu får jag dagligen sms- och telefonfrågor om katter och "på köpet" har jag också lärt mig mycket, inte minst om den Sibiriska katten, som jag tror kan vara ett bra val. Givetvis är mitt eget förstahandsval Ragdollen.

För några minuter sedan ringde Klaudia Bujak, som tillsammans med sin mamma driver Klausus Ragdolluppfödning. Hon berättade om de fem dagar gamla kattungarna, som verkar mycket lovande. Jag ska "följa" dem på FB. Längtar efter en ny bebis och hoppas få hämta henne i mitten av oktober.

16 jul 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)