Katter underlättar

Ibland kan det vara svårt att få igång samtal, när människor träffas för första gången. Ändå måste det bli en öppning, särskilt om gruppen ska komma att arbeta tillsammans med samma fastställda mål. I de situationerna måste man försöka hitta ett samtalsämne, som intresserar och engagerar deltagarna, så att de "glömmer bort" att vara avvaktande och istället "öppnar sig" och vågar ge uttryck för sina egna känslor, upplevelser och åsikter. Det är varken den första eller sista gången jag numera använder "katter" för att få människor att börja prata med varandra och det brukar fungera med såväl många involverade som med få deltagare. Precis detta hände mig härom dagen.

Jag var hos doktorn, som skulle ta ett halsprov och jag blev uppmanad att säga "aaaaa" under det att hon tog provet. När det var klart sade hon: "det är mycket lättare att utföra provtagningen, när patienten "låter", varpå jag inflikade: "precis som kattmamman gör vid varje sammandragning, när värkarbetet startat. Vet ni varför"? (Det var fyra personer i rummet). "Jag vet, jag är kattmänniska", sade doktorn med glättig röst. "Jag har två katter, bengaler". Plötsligt hade vi massor att prata om; allt från det fantastiska stöd katten ger, när den märker att någon är ledsen eller sjuk, till agility, kattböcker och etologer. Hade det inte varit andra patienter som väntade, hade vi nog suttit kvar mycket längre och pratat katt; berättat för varandra om våra fantastiska djur — vi två som var lika inbitna kattälskare. Två för varandra helt obekanta människor tills för bara några minuter sedan, pratade nu som vore vi goda vänner sedan många år tillbaka.

Som jag tidigare berättat, var det samma sak när jag tog emot "mina" nybörjare i datautbildningen i januari. "Katter" fungerade lika bra då. T.om om man pratar med katthatare (hur man nu kan vara det), får man lätt igång diskussioner/samtal. Så långt jag förstår lämnar katten ingen oberörd!!! Katter sätter igång känslor.   

Ethel arbetar hemifrån och ibland blir den manlige sekreteraren (Blue) väldigt trött men han vill ändå vara nära och se till att matte sköter sitt jobb. Syrran (Safir) är betydligt noggrannare när hon kollar att Ethel gör det hon ska.

 
14 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)