Katthår

Idag har Christine varit här och städat. Hon är fantastisk! Hon ser allt som behöver göras utan att jag måste gå före och peka. Noggrann är hon också. Det finns inte många som hon.

Innan Christine kommer brukar jag borsta mattorna i hallen och Kinamattan framför balkongen. Jag använder en liten tät borste, tror den är menad för potatis. Det är jättesvårt att få upp allt hår med dammsugaren. Katthåren liksom "lägger sig ner", när man försöker dammsuga upp dem. Trots att jag borstade mattorna så sent som i söndags kväll, fick jag ihop en stor katthårsboll idag på morgonen. Inte konstigt att Stisse ibland kräks upp "hårkorvar", när han fäller så mycket hår. Konstigt nog brukar inte Stina "kräkas päls" så ofta och jag har faktiskt aldrig någon gång sett Sandie kräkas. Eftersom både Stisse och Stina gillar Hairball control, brukar det inte vara något problem att ta upp eventuella "hårkorvar". 

Christin skulle komma först klockan 15 och innan dess skulle jag få mina naglar omsköta av Jeanette. Helst vill jag både ha bäddat, dammsugit mattan i köket och plockat bort onödiga saker från bänkar och bord, innan jag går ut. Samtidigt anser jag att "lagd katt ligger", dvs att en katt, som lagt sig för att sova någonstans, ska inte flyttas på - den var ju där först. Idag var det en sådan dag; alla tre hade lagt sig i sängen och då hade jag inte hjärta att ta bort dem, trots att jag planerat att byta lakan i sängarna. Jag fick gå iväg till Jeanette trots obäddade sängar. Det kändes svårt men det gickcool. Sängarna bäddade Ove om på kvällen, när katterna frivilligt stigit upp och jag manglade lakan i tvättstugan.

(Konstigt nog gick det lika bra att ta bort lakanen, när jag kom hem).

10 jun 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)