Kattlådor

På samma sätt som människor har katter olika viljor och ”synpunkter”. Vi kan verbalt uttrycka det vi tycker och vill men för kisse är det svårare, särskilt när deras människor inte förstår deras jamande (mjaaaaao, mmmjao), som förändras beroende på, vad de vill säga. De visar också med öron och svans det de vill förmedla. Även blicken säger en del. Om familjen helt enkelt inte lägger märke till deras signaler, får katten iallafall uppmärksamhet om den kissar där den inte ska.. Den ena katten vill ha dn kattlåda med tak, den andra tycker att det är sanden eller spånen som är viktigast, vissa bryr sig inte om ifall matte byter sand- eller spånsort medan det är oacceptabelt i andra små katthuvuden. Vi blir varse vilken typ av kisse vi har :-).

Igår nämnde jag Peewee. Peewee är en kattlåda med tvådelad botten, vilket gör att använt strö faller ner i underlådan när katten krafsar i ströet. På så vis blir det lätt att rengöra. Om katten vill vara mer ostörd, när den uträttar sina behov, finns ett särskilt ”hus” för Peewee-lådan.

ModKat Litterbox är en typ av kattoalett, där katten går ner i lådan från taket. Sanden kommer att stanna kvar i lådan hur ivrigt katten än gräver. När den sedan hoppar upp på locket igen, ramlar den sand som fastnat i kattens tassar tillbaka ner i lådan. Prisbelönt men mycket dyr.

Det finns också kattlådor med enbart huv - bra när man har en kisse som vill vara privat och man själv vill komma billigt undan. Själv har jag enklaste modellen; en öppen låda med stänkskydd. Våra katter har inget emot det och lådor utan tak är bekvämast för mig, både när jag ska göra rent och fylla på sand.

Prisskillnaden vill jag också nämna. Den dyraste är ModKat Litterbox, som kostar upp till 1395 kr. Den billigaste bra enkla kattlådan med stänkskydd hittar man för 149 kr.

En av Sissels rackarungar, en fantastisk kille, visade tydligt att det var något han var missnöjd med. Av och till kissade han, där han absolut inte skulle. Flera lådor på olika ställen hjälpte inte, ”kissa honom” på kvällen inte heller. Vad berodde det på? Det han ville säga var att han inte gillar PeeWee, även om syrran tyckte att det var ok. Nej, han ville ha sand att krafsa i precis som hans mamma lärt honom. Nu har han fått sand i en egen låda och han kan krafsa lyckligt i den. Efter det har inga fler olyckor hänt! Det var det han ville säga!!!

 

21 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)