Kattlördag

Tomt efter Tingla imorse. Tre kattungar har varit en vardag under lång tid och imorse hade jag bara två. Varje morgon har de legat i sängen bredvid mig och det har varit ett så trevligt uppvaknande. Imorse saknades en men Sandie har inte visat några tecken på att längta efter sin dotter. 

Styrelsemötet på Stockholms katthem började idag klockan 13:15 i katthemmets vardagsrum. Alla utom Malin var närvarande. Dagordningen var omfattande och mötet var utsatt till tre timmar. Ingrid, som brukar fotografera katterna, var på plats med sin kamera för att fota oss, som var nya i styrelsen. Mötet var klart strax före klockan 16 och när jag gick, mötte jag en av volontärerna, som skulle "gå på" sitt pass. Det är fantastiskt att man lyckats hitta så många människor som vill jobba med katterna på sin fritid. C:a 80 volontärer finns idag i verksamheten.

Vi var hemma strax innan klockan 17 och hann servera katterna lite middag inna Sofi, Trulles nya matte, kom för att hämta honom. Hon hade med sig en stor transportbur, vilket är bra att ha eftersom Trulle säkert kommer att bli en stor katt. Han har redan nu en kraftig benstomme. Truls kommer att, föurom Sofi, bo tillsammans med hennes tre barn, två pojkar och en flicka mellan 9 och 15 år, så han kommer inte att behöva känna sig ensam. 

Tingla har både ätit, druckit, gått på lådan och sovit sin första natt i sitt nya hem. Allt har gått bra. Sofi skickade en liten "rapport" strax efter hon kom hem med Truls. Hon är stormförtjust i honom. Nu har vi bara Tudor kvar av småttingarna men honom får vi ha kvar tills på torsdag. Än verkar han inte ha reflekterat över att han är den ende av syskonen, som är kvar. Stina har tagit väl han om honom och han har fått en skvätt mjölk av henne.

På de första två bilderna syns Tingla - sovande respektive i lektagen. Det tredje fotografiet är taget på Truls bara en kort tid efter att han kommit till det nya hemmet i Ösmo.

 
29 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)