Kattmöte och ”Kattcafé”

Igår gick höstens första styrelsemöte i Ragdollklubben av stapeln. Efter sommaruppehållet hade vi ovanligt mycket att prata om. Alla i styrelsen har tystnadsplikt och har undertecknat ett dokument om det men det gäller ju inte allt som sägs. Eftersom vi kommer att informera på både hemsidan och FB, om sådant som är planerat ska hända under hösten, kan jag berätta om det redan nu.

En av de saker jag kan informera om är den kommande tävlingen, tror inte att jag nämnt den tidigare, men kanske. Jag kommer att sätta ihop några frågor på sådant, som Ragdollklubbens medlemmar kan hitta svaren på i Trasdockan. Jag ska berätta mer om tävlingen när tidningen landat i brevlådorna. Vinnaren utses genom ”dragning”. Sedan kommer den som vunnit att få sig tillsänd Bo Söderströms bok, ”Hur tänker din katt”. Jag skickar redan nu en tacksamhetens tanke till Bo, som sponsrar oss med både bok och porto.

Jag kan också berätta att det nu är formellt beslutat att vi, dvs jag (åtminstone till en början), ska kalla till ”Katträffar på café”. Jag hoppas verkligen att minst fem ragdollägare anmäler sig. ”Ju mer man kan om katter, desto roligare är det att vara kattägd” - det har blivit mitt mantra. Jag ska göra en manual, för med en sådan att luta sig mot hoppas jag att fler ”kattcaféträffar” kommer att starta med andra ledare och på fler ställen runt om i landet. Jag ser mycket gärna att ni, som följer min blogg, anmäler er så att denna, min dröm, kan gå i uppfyllelse. Jag ska göra mitt allra bästa för att det ska bli en trevlig tillställning - så trevlig att vi vill fortsätta träffas; få nya vänner, svar på frågor och att vi delger varandra även annan bra information. Min förhoppning är att jag ska kunna bjuda på ny kunskap, t.ex. i etologi (läran om djurs beteenden), om kattens hälsa, lagar och annat som gruppdeltagarna vill att vi ska prata om.

Jag vill poängtera att träffarna främst är avsedda för ”vanliga ragdollägare”, d.v.s. personer som nästan enbart har sin kisse till sällskap men givetvis är även erfarna uppfödare och utställare välkomna.

Jag hoppas att Ragdollklubben kommer att kunna bjuda sina medlemmar på en spännande höst! Kaffe och eventuellt tilltugg måste tyvärr deltagarna själva betala.

 

10 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)