Kattpensionat

När Mysan for till katthimlen vid nära 20 års ålder, bestämde jag mig för att inte skaffa någon mer katt. Jag ville kunna resa och "vara fri". De första dagarna gick det något så när men vartefter tiden gick kändes det alltmer ensamt och tomt. Ingen kom och mötte mig när jag kom hem, ingen gjorde mig sällskap framför TV:n, ingen varm kisse i sängen, ingen att äta frukost tillsammans med osv... Hur mycket skulle jag utnyttja detta med att resa och kunna vara fri? Maximalt skulle jag vara borta en månad per år då jag inte skulle kunna ta med mig en katt, dvs jag hade valt att vara utan katt 335 dagar för att kunna vara borta hemifrån 30 dagar maximalt. Hur hade jag resonerat egentligen, frågade jag mig. Hur hade jag kunnat tänka så fel? Ett år efter Mysans död hade jag två birmor, Tasse och Stisse, och sedan "gick det av bara farten" och jag var ägare av fyra katter; kattfamiljen hade utökats med två ragdolls, Stina och Sandie. Det beslutet har jag aldrig ångrat. Det finns kattpensionat att tillgå, om katterna inte kan följa med.

Idag blev jag uppringd av en kvinna, som beslutat sig för att köpa en katt. Hon hade läst om ragdollen och ville fråga en del om rasen, seriositeten bland uppfödare, vad hon skulle fråga om, när hon hittat någon som har kattungar till salu, vad hon särskilt skulle tänka på m.m. Jag försökte besvara hennes frågor så bra jag kunde men när hon frågade om kattpensionat, kände jag att jag har väldiga begränsningar. Jag har aldrig lämnat bort våra katter över huvud taget. De få gånger vi varit borta över natten, har någon tagit hand om dem här hemma. Vi har tillbringat våra semestrar på båten och då har katterna följt med. Visst har jag läst på några kattpensionats hemsidor men det säger mig lika lite, när de beskriver sin verksamhet med: "vi älskar katter och erbjuder trivsamma rum och möjlighet att vistas ute" som när uppfödare presenterar sin verksamhet med: "vårt mål är att föda upp friska och sunda katter....". Vad säger detta om uppfödaren eller katthemmet? Absolut ingenting egentligen!!! Ingen skulle väl skriva: "kattrummen är trånga, så katterna måste kunna gå ut lite för att kunna röra sig" eller " vi tycker inte att det är viktigt att följa ett hälsoprogram. Om andra katter är vaccinerade behöver vi inte vaccinera våra, för det finns ingen katt som kan smitta dem". Förvisso har jag hittat bra beskrivningar på en del hemsidor och om jag skulle behöva lämna mina katter någonstans skulle jag helst vilja ha personliga rekommendationer från någon jag känner och litar på. I annat fall skulle jag besöka ett par kattpensionat, som jag utifrån deras hemsida bedömt vara bra för att själv också i verkligheten se verksamheten och framför allt träffa ägaren/ägarna. Det är ju något av det käraste jag har, som ska lämnas bort i någon annans vård.

Annelie, Smulans "mamma", har haft Smulan och Leo på ett bra pensionat, när hon var på semester. Jag har lovat lämna namnet på det pensionatet till kvinnan, som ringde idag och bad att få en rekommendation på "katthotell". Hon bor själv i Bromma och pensionatet ligger på Ekerö. Det låter bra! Jag har sms:at till Annelie och får säkert svar imorgon.

1 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)