Kattpensionat

Nicke har fått feber. Redan igår anade jag en uppseglande infektion, även om han mådde prima. Det är många, många år sedan jag arbetade på kirurgavdelning men infektionstecknen är demsamma nu som då. På kvällen började jag planera för hans katter. De har under tre dagar varit ensamma hemma, förutom de timmar Rickard, Nickes kompis, hållit dem sällskap. Nu hängde risken för reoperation i luften och därmed förlängd sjukhusvistelse. Något borde göras för kissarna. 

Jag började leta kattpensionat igår kväll; först kontaktade jag Sagatun på Ekerö, där Annelie brukar lämna "min" Smulan och Leo, när hon reser utomlands. Fullt! Nästa katthem - fullt, så även det tredje. Klockan hade hunnit passera 22 och det var för sent att ringa fler. Kom att tänka på att det funnits ett hund- och kattpensionat på Värmdö, letade upp det och skickade ett mail. Någon gång innan midnatt kom svaret - det fanns plats för Saga och Sissi. 

På förmiddagen ringde jag till kattpensionatet och fick veta att det skulle gå bra att komma när som helst innan klockan 19. Toppen! Det är mycket som måste fixas, när man har djur; inte bara mat, vatten och kattlåda. Man måste alltid planera för att djuren ska skötas, även när man själv inte orkar eller kan. Först ringde jag Rickard och vi överenskom att träffas i Nickes lägenhet vid halv tvåtiden. Både Rickard och vi kom tidigare, så vi lämnade stan en halvtimme innan jag trott. Allt hade varit så enkelt. Båda katterna låg på klätterställningen och vi slapp försöka locka fram katter, som gömt sig under sängen, som jag berett mig på. Vi hade tagit med den stora transportburen, så att Saga och Sissi skulle få sitta tillsammans under vilfärden. Inte ett pip på hela vägen. Saga och Sissi är jättemysiga. Trots att jag aldrig gillat perserkatter, måste jag säga att jag tycker att Sissi är jättegullig.

Marlene tog emot oss vid grinden. Pensionatet ligger c:a 400 meter från Vaxholmsvägen. I huvudbyggnaden bor familjen och sedan finns flera små hus med uteplatser för gästerna. Pensionatet har plats för 18 katter och sju hundar. Saga och Sissi fick sin boning vägg i vägg med två ragdolls, vilket Saga registrerade direkt. Dörren till ragdollkatterna var nätad och Saga kunde hälsa på en av dem genom galret. För säkerhets skull fräste hon lite men ragdollen brydde sig inte ett dugg om det. Det fanns hyllor på väggarna i kattrummen för katterna att sova på och dessutom ett skynke, som de kan gömma sig bakom, om det känns lite läskigt. Alla rummen har en kattlucka men det gäller nog att ordentligt visa stadskatterna, vilka möjligheter kattluckan ger. Annars förstår de nog inte att de har möjlighet att gå ut.

För en liten stund sedan fick jag veta att katterna nog kommer att bli kvar på Värmdö ett tag. Nicke ringde nyss och hade varit på röntgen. Tyvärr har han ett läckage i tarmen, så han ska reopereras ikväll. Trist men huvudsaken är att han blir bra efter det. Katterna har det fint nu med regelbunden tillsyn x flera, mat och bra möjlighet till fågelskådning :-). Jag är extra glad att de är på kattpensionatet nu, för det blir ohållbart att  olika kompisar att besöka katterna någon-några timmar om dagen. 

 
30 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)