Kattrummet

Arbetsrummet är nu omdöpt till kattrummet. Jag håller på att avveckla mitt företag men alla löneutbetalningar, fakturor, deklarationer - kort sagt allt som har med företaget att göra, måste bevaras minst tio år, så det finns en hel del pärmar där, trots att det mesta de senare åren finns i datorn. Därför döptes rummet till arbetsrummet från början. Även tidigare kullar har fått vara där, innan de fått vistas fritt i lägenheten men rummet har fortsatt kallas arbetsrummet. Från och med nu heter det kattrummet. Planen är att rummet ska avgränsas mot den övriga lägenheten med en plywood-skiva. När kattungarna klarar av att klättra över den, är de också mogna att gå runt i lägenheten.

De flesta som får sitt första barn gör det ofta ofrivilligt jobbigare för sig, än de behöver. Allt beror på omsorg och att man vill göra allt rätt men rätt behöver inte vara att slaviskt följa "manualen". Så har jag gjort med våra tidigare kullar också. Om de inte börjat äta bebisfrön förrän i slutet av vecka tre, har jag börjat oroa mig lite smått. Jag har "lådtränat" dem genom att efter måltiden placera dem i kattungelådan (med låg kant). Den här gången ställde vi två fat med bebisfrön i hagen och såg att de nyfiket gick fram och nosade. Plötsligt hade några börjat äta av dem och nu var det inte lika viktigt att hålla reda på, vem som hade ätit frön när. I förrgår konstaterade vi att någon eller några kissat i lådan med pellets. Imorse var det mycket kiss där och även en liten bajskorv. Hur har jag tänkt förut? Klart att kattungarna fixar mat- och toalettbestyren själva. Ove och jag behövs för deras sociala utveckling men de primära behoven fixar de själva, i vissa avseenden med hjälp av sin mamma. 

Kattungarna tycker mycket om att vara tillsammans med oss i sängen. De hoppar, slåss och kryper under täckena och ser ut att tycka det är kul. Sandie protesterar mindre och mindre men om kattungarna är borta för länge från hennes kontroll, lockar hon till sig dem med "nu-är-det-matljudet" och då springer de emot henne, där hon lagt sig.

I kattrummet kommer vi att ha den lilla kattlådan och när det blir dags för kattungarna att disponera hela bostaden kommer vi, förutom de två kattlådorna på toaletten, också ha en toalåda i vardagsrummet. Alla tidigare kullar har klarat att hitta rätt direkt och efter några dagar, har vi kunnat ta bort lådan i vardagsrummet. Det är oerhört viktigt att kattlådorna alltid hålls fräscha. Katten är ett renligt djur och om matte eller husse inte är noga med att sköta kattlådan, kan kisse välja en annan plats för att göra sina behov, ett beteende som kan vara svårt att få bort.

 
23 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)