Kattrummet

Igår flyttade vi in kattungarna i kattrummet. Kanske var det inte fullt så roligt, som vi trodde de skulle tycka. Visserligen var det spännande att krypa under glasskåpet och orientera sig ut. Ett par av dem testade också att krypa igenom tunneln men jag såg inte vilka det var. Kanske lite tidigt att tro att de ska tycka att det är roligt att jaga varandra runt i rummet och ut och in i tunneln. Jag minns att den förra kullen gillade det men säkerligen var de äldre. På kvällen vägde vi dem som vanligt och sedan placerades de i hagen inför natten. 

Så här ser vikten ut vid fem veckors ålder. Födelsevikten först.

Sixten RAG a 109/643, Simba RAG a 04 110/601, Smurf RAG a 04 106/623, Sissel RAG a 99/621, Stisse jr RAG a 118/671. Antalet hårstrån i pälsen har nog ökat i samma procentuella takt. Pälsen är nu tjock och yvig och vi har behövt utvidga halsbanden flera gånger. Nästa vecka är det klart för första kloklippning.

Det är nu bestämt att en av kattungarna ska flytta till Lotta på foder. Lotta kan mycket om katter och hon kommer att ta två foderkatter samtidigt. Allt är förberett; två klösträdet är beställda, ett till terassen (18kvm) och ett till lägenheten, två valphagar, en likadan som den vi har nu och en större, som kattungarna kan vara i, när de är på landet. Det blir jättebra!

Idag ska jag kontakta Agria och försäkra kattungarna. De är försäkrade genom sin mamma tills de är fem veckor. Efter det måste de ha en egen försäkring tills de flyttar från oss. Om inte de nya ägarna har önskemål om annat, är det lämpligt att de sedan tar över den försäkring, jag tecknat. De får då direkt ett eget försäkringsombud och allt är klart men det bestämmer de ju givetvis själva. En annan sak som är bra med ett eget försäkringsombud är att jag också kan livförsäkrad kattungarna från sex veckors ålder. Om man försöker göra det med någon, som arbetar i kundtjänst, blir det nobben. De kräver att alla katter, som de ger livförsäkring, ska vara id-märkta och det blir ju kattungarna först i samband med slutbesiktningen. Försäkringar är dyra men ack så värdefulla, om det händer katten något oönskat.

26 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)