Kattungar

Mycket av min tid upptas av katter, både vuxna katter och kattungar. Den här helgen anordnas Djurens Helg på Solvalla genom ett samarbete mellan Svenska Kennelklubben (SKK), Järva kattklubb (JKK) och Solvalla. Det finns många olika djur att beskåda där och i en av hallarna håller JKK sin årliga utställning, där jag tidigare år tagit emot entréavgift, sålt lotter och försökt vara allmänt trevlig :-). Min plan har varit att gå dit även i år men jag inser i skrivande stund att jag inte kommer att hinna. Anledningen heter Sissel, Rubi och småttingarna Benji, Änglalik och Mr Cool.

Imorgon har vi planerat att åka till Lotta, både för att träffa Sissel och för att titta på Rubis kattungar. De blir sex veckor på måndag, om jag räknat rätt, och vid det laget börjar kattungar att bli riktigt roliga. Det är snart 3 1/2 månader sedan den sista kattungen i vår senaste kull flyttade och nu börjar jag så smått längta efter småttingar. 

När Stina väntade sin första kull, var det viktigt för oss att få veta hur många kattungar hon skulle få. Därför beställde vi tid för ultraljud och fick veta att hon väntade fyra bebisar. Gången därpå fick vi beskedet att hon väntade tre - det blev fem! Efter det har vi inte beställt några fler ultraljud. Varför betala mer än 1 000 kr för något som egentligen inte säger mer än att katten är dräktig och det ser vi ju men visst vore det roligt att veta, hur många kattungar Sissel väntar.

Jag är så glad att Emma vill hjälpa till med Ragdollklubbens hemsida. Som jag skrivit tidigare håller jag på att uppdatera den och det är verkligen behövligt. Där finns uppgifter, som inte alls stämmer med verkligheten av idag. Jag skickade över det första dokumentet till henne på förmiddagen och det dröjde inte lång stund, innan den nya texten fanns publicerad på hemsidan. Toppen! Det är en hel del mer som ska göras och jag har redan gjort ett första utkast på ytterligare två sidor. De får vila tills imorgon, då jag går igenom dem igen innan jag skickar dem till Carina för eventuella kommentarer.

Den senaste tiden har det varit mycket diskussioner om det hälsoprogram, som Ragdollklubben tillsammans med Scandinavian Ragdoll Club har tagit fram. Det finns många uppfödare som anser att de rekommendationer som finns om ultraljud hjärta och njurar är överdrivna. Vad den uppfattningen grundar sig på, vet jag inte. Jag tror att det måste till både expertis och statistik för att kunna uttala sig om det. Visst är det kostsamt att testa sina avelsdjur, runt 2 000 kr per gång hos de flesta specialistveterinärerna i landet och undersökningarna bör göras vid 1, 3 och 5 års ålder enligt nuvarande rekommendationer. Så länge inget annat kommer fram, kommer hälsoprogrammet att förbli oförändrat.

11 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)