Kattungar

Ordet kattungar ger mig en känsla av värme och lycka. Den varma mjuka kroppen, den söta lilla nosen, de nyfikna ögonen - ja, kattungar är bedårande! Det som är obegripligt är att kattens status inte är i nivå med hundens, att mer än 100 000 katter är hemlösa. Hur har det blivit så? 

Samtidigt som jag kom med i styrelsen i Stockholms katthem började också Helena som suppleant. Helena är en eldsjäl och lägger nästan all ledig tid på katter genom sitt arbete i Akutgruppen, en idéell förening i Stockholmstrakten. Föreningen har ingen egen lokal utan medlemmarna tar hand om hemlösa katter i sina egna hem och adopterar sedan ut katterna till människor som anmält sitt intresse för att ta hand om en liten stackare. Jag har sett bilder från vanvårdshem, hemska bilder, där Helena varit och räddat katter från total misär. Det är underbart att det trots allt finns många godhjärtade människor, som förbarmar sig över stackars oskyldiga djur. Helena har själv åtta katter.

Jag läste igår en kattidning från 2012 och där skrev man att man väntade på en lag om obligatorisk ID-märkning. Den var skriven som om lagen skulle träda i kraft vilken dag som helst. Idag, fem år senare väntar vi fortfarande! Det är obegripligt att djurägare inte kostar på sin katt en märkning och också kastrerar katten, om den inte ska användas i avel. Hur kan det komma sig att hundar och raskatter är så mycket mer värda än huskatter i mångas ögon? Jag förstår det bara inte.

Nicko, Nickan, Nanna och Ninni har nästan som två mammor. Rubis kattungar är små busfrön, 10 veckor idag, och de klarar sig nästan helt på egen tass. Därför har Rubi tid över att hjälpa Sissel med hennes bebisar och det gör hon med den äran. När vi hälsade på Lotta och katterna och skulle väga kattungarna skrek de. Sissel låg i bolådan men Rubi var ute på balkongen. Som en pil kom hon farande och hoppade in till Sissel och bebisarna. När kattungarna var färdigvägda hjälptes Sissel och Rubi åt att tvätta dem. 

5 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)