Irriterade tjejer - kattungar till sommaren?

Stina drar sig alltmer från sina barn, ibland irriterad på dem, eftersom de hela tiden i vaket tillstånd vill att något ska hända. Om hon bara begrep att hålla svansen stilla, när hon blir arg på dem, skulle de ju sluta och leka med något annat istället. Nu tycker de att det är jättespännande att jaga hennes ryggradsförlängning. Även Sandie blir trött på att ungarna aldrig kan ligga stilla och bara se sig omkring, som hon själv gör, och att de försöker få henne med i sina lekar genom att slå henne med sina små tassar. Idag har hon fräst både högre och längre åt dem. Däremot är hon väldigt kärvänlig mot Stisse, har flera gånger under dagen lagt sig väldigt nära, till och med delvis på, honom. Är det så att hon kommer börja löpa snart?

Om Sandie kommer igång med löp, vore det lämpligt nu att para henne. Om allt då skulle gå, som vi önskar, skulle hon få bebisar runt påskveckan och de skulle vara flyttklara i mitten av juni. Det skulle vara perfekt. Om jag önskar vidare, vill jag behålla en av hennes flickor, gärna en bicolor, som skulle vara tillräckligt stor för att vara på båten. Nu blir ju inte allt, som man vill men man kan alltid hoppas.

Här är nystädat. Jag älskar det! Kristin och jag har samma uppfattning om, hur man städar. Inget fusk, olika trasor i kök och den övriga lägenheten, missar inte ett dammkorn under sängen. Hon är helt enkelt fantastisk.....dessutom trevlig. Kattungarna är också glada, när hon kommer men av annan anledning än jag. De gillar att jaga golvmoppen och gå på det våta, svala golvet. Små, små kattdötter på det mörka stengolvet men de är förlåtna. Det blir ett varv till med moppen, när de somnat, för det gör de. Det tar på att städa. En som inte delar kattungarnas förtjusning är Stisse. Han förflyttar sig genom lägenheten i samma takt som Christine men före henne.

Småkissarna somnade innan Christine var klar med sitt arbete. En låg på klätterträdet, en i sängen och en hoppade upp och lade sig tätt intill mig i soffan. Lilla Mitzi sov sedan bredvid mig i nära en timme och själv satt jag helt stilla för att inte störa henne (men kanske mest för att det var så mysigt att ha henne tätt intill och titta på den lilla mjuka varelsen, som sov så djupt).

Nu har alla katterna somnat och jag ska försöka göra detsamma. Jag måste stiga upp senast klockan 08, vilket betyder att jag måste vakna och ta min morgonedicin senast klockan 07. Kroppen, främst ben och rygg, är samarbetsovilliga på morgonen, så jag behöver minst en timme efter uppstigandet för att komma igång. När jag sedan är redo, ska jag och Carina åka till Västerhaninge för att träffa Vagabond och hans matte. Vagabond är den Ragdoll i Sverige (kanske i världen jag vet inte), som vunnit allra flest priser och blivit BIS, best in show, flest gånger (och det är många).

14 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)