Kattungarna har flyttat

I mer än 13 veckor har jag vetat att det kommer en dag, när kattungarna ska flytta ifrån oss. Under denna tid har vi fått följa deras fantastiska utveckling från blinda, döva och nästan pälslösa små varelser till pigga, nyfikna, utforskande, oerhört söta och betydligt större kattungar, som ökat sin födelsevikt från runt 100 g till c:a 1900 g. 

Trots att vi visste att alla kattungarna skulle komma till hem, där de skulle få bästa möjliga omvårdnad och överösas av kärlek, kändes det svårt att lämna dem. Sissi, som vi kallade tvillingen, flyttade i onsdags. Hon bor numera hos familjen Flykt i Spånga. Familjen består av mamma, pappa och tre söner. Pojkarna har länge önskat sig en katt men ingen av dem trodde att det skulle bli verklighet. Föräldrarna, Tomas och Anette, hade lyckat hemlighålla för pojkarna att familjen skulle utökas med en kisse. Jag har sällan sett - fick en videosnutt på det första mötet mellan pojkarna och Sissi - så oerhört lyckliga barn. Första natten vaknade Sissi och grät. Anette tröstade henne och hon somnade om hopkrupen i soffan tillsammans med Anette. Den andra natten vaknade hon vid 3-tiden men då var hon inte ledsen utan ville bara leka. Fick ett FaceTime-samtal i fredags och där såg jag en glad och busig tjej springa runt i huset.

Två dagar senare var det dax för de andra kattungarna att flytta. Vid 16-tiden kom Peter och Marita för att hämta Smilla och Sammi, som de döpt till Kajsa och Buster. De kommer att bo i Vällingby, inte heller de långt ifrån oss. Vi är jätteglada att syskonen fått komma till samma hem. Naturligtvis blir omställningen inte lika stor för dem, som ju har varandra. När de åkte satt de, utan protester, i samma kattbur, trots att det var lite trångt. Buster vägde, när han flyttade, över två kilo och Kajsa nästan lika mycket. När de var framme i sitt nya hem, gick de runt och bekantade sig med allt nytt. Ingen av dem visade tecken på att sakna oss. Roligt också att vi fick bilder på dem redan samma dag.

Zindy heter numera Celine. Hon var den andra "tvillingen" hos oss. Hon hämtades vi 19-tiden. Att vi kallat Sissi och Sindy för tvillingarna beror på att de är nästan identiskt lika och alltid ville vara tillsammans. Zindy flyttade till Viktoria och Martin i Norrköping och hon fick åka bil i mer än 20 mil, innan hon var hemma. Att åka bil med raskatter har aldrig varit något problem för oss och det var det inte heller för Viktoria och Martin. Celine är en både nyfiken och busig katt och det visade hon direkt, när hon kom till sitt nya hem. 

När alla kattungarna flyttat blev det väldigt tomt och tyst här, förutom när Stina av och till jamade av saknad efter sina barn. Idag två dagar senare, har hon börjat vänja sig och är inte längre lika ledsen.

15 feb 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)