Kattungarnas utveckling

Smulan, Smurf, Sixten, Sissel och Simba är nu drygt fyra månader och mycket har hänt Sean de föddes - blinda, döva och helt hjälplösa. Inom de närmaste veckorna börjar kattungarna att bete sig som den vuxna katten. De kan kröka rygg, pälsen står rakt upp och svansen blir större, allt för att försöka inge respekt. I själva verket är de rädda samtidigt som de upplever aggressivitet.

Runt fem månader börjar kattungens koordination mellan ögon och tassar förbättras och de tränar mer och mer jaktlekar men gillar fortfarande sina leksaker och att du leker med dem. Från och med nu kan det vara rätt tidpunkt att planera kastrering av kattungen, om den inte ska användas i avel så småningom.

Hela tiden vidareutvecklar kattungen sin koordinationsförmågan och vid åtta månader, brukar den vara en duktig jägare.
Precis som vi människor är katten höger- vänster eller "dubbeltassad" (59,5% höger, 40,4 vänster - resten använder båda tassarna lika mycket).

Jag blev jätteglad idag, när jag öppnade min digitala brevlåda? Där fanns ett mail, som meddelade att jag kommit med på nästa Pawpedskurs, G2. Jag har stått i kö för den kursen sedan i november förra året. Kursen är inriktad på uppfödning, så egentligen borde jag ha gått den för länge sedan men bättre sent än aldrig.

Detta är vad som kommer att tas upp: Uppfödaransvar, katthållning - lagar, tillstånd och förordningar, mentorskap, avelsplanering, val av avelsdjur, att äga en avelshane, att äga en avelshona, behandling med p-piller, grundläggande genetik, färggenetik, ärftliga sjukdomar och defekter, infektionssjukdomar,  parning, dräktighet, förlossning, könsbestämning av kattungarna, defekter hos kattungarna, handmatning av kattungar, färgbestämning, registrering och intyg, kattungarnas utveckling, selektera kattungarna och försäljning. 

En hel del att lära sig alltså men det är ju det, som är meningen. Det ska bli spännande att se, hur mycket jag minns om lagar, förordningar och tillstånd. Det var ju precis det, som Diplomeringskursen handlade om. Kursen börjar 21 september och sträcker sig över 10 veckor. Lagom till jul ska jag vara klar.

Lotta har skickat dessa bilder på Sissel, som är på semester med Lotta och Rubi. Kan det bero på, hur man håller kameran, när bilderna är vända?

 
1 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)