Kallt om tassarna

Lotta är fodervärd åt vår Sissel och hon vet att jag alltid vill hjälpa till om jag kan, inte minst om det handlar om katter. Hon i sin tur är bekant med - om jag fattat saken rätt - praktikantens mamma. Exakt hur Lotta fick vetskap om katterna, vet jag inte riktigt, men när hon fick höra talas om dem skrev hon till mig. Nu får vi se om pratktkanten redan hittat hem åt dem eller om jag ska gå vidare.

Det hela får mig att tänka på när jag och min familj sålt vårt hus och i byte fått en underbar sekelskiftesvåning på Södermalm. Familjen som köpt vårt hus hade en fin, frisk, 4-årig katt och jag såg framför mig hur bra han skulle få det, när han skulle kunna vara ute. När jag sedan fick veta att katten skulle avlivas två dagar senare blev jag galen av ilska inombords men samlade mig. Vänligt och på stående fot erbjöd jag mig att försöka ordna ett nytt hem till kisse. Själv skulle jag arbeta under pingsthelgen och tänkte att jag skulle kunna gå runt på sjukhuset och fråga om någon kunde förbarma sig över katten. Jag fick fyra dagar på mig och var fast besluten att fortsätta tills jag hittade någon. Det måste finnas!!! Det gjorde det och det gick lättare än jag kunnat ana. En av undersköterskorna på min egen arbetsplats, Södersjukets förlossningsavdelning, tvekade inte över huvud taget. Hon berättade att hon länge funderat på att skaffa katt och nu skulle hon ju både få en kompis och rädda den från döden. Oj, vad han kom att trivas hos henne! De fick många fina år tillsammans.

Katterna ville inte gå ut idag, för kallt tror jag. De har inte heller vant sig vid temperaturen. Om ett par veckor kommer de att gå ut, utan att fundera över att det känns kyligt. De burrar bara upp pälsen lite och går ut för att inspektera gården och se till att fåglarna äter som de ska.

Imorgon visar jag några fina bilder på Safir. Ska bara flytta över dem till bildbibliotelet först.

24 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)