Grizzly zoo

Igår åkte Ove och jag förhoppningsfulla till Grizzly zoo för att lyssna på ett föredrag om förlossningskomplikationer. Grizzly zoo i samarbete med Evedensia djursjukhus stod för inbjudan.

Parkeringsplats direkt utanför entrén - bra! Välkomnandet, som butikschefen stod för - bra (att reklam för den egna affären och Evedensia skulle ingå, förstod man ju på förhand)! Sen började föreläsningen - INTE bra!

En veterinär från Västerorts djursjukhus, Annica, började läsa innantill från en PowerPoint-presentation, något av det värsta jag vet. Jag är själv läskunnig. Några "hållpunkter" är ok men inte högläsning. Allt handlade om hundar. Enligt egen utsago var hon inte medveten om att BÅDE hund- OCH katteuppfödare var inbjudna. Förutom det hölls föreläsningen på en nivå, som kanske hade passat veterinärstudenter. Givetvis kan jag terminologin men majoriteten av åhörarna vet nog inte vad ovulation (ägglossning), cervix (livmodershals), preoxygenisering (patienten får andas ren syrgas innan det operativa ingreppet) vulva (de yttre könsorganen) eller en mängd andra latinska ord betyder. När någon av oss kattuppfödare frågade om det hon just sagt om hundar även gäller katter, blev svaret oftast "jag vet faktiskt inte det".

Synd att en sådan bra idé blev så dåligt genomförd. Det hade kunnat vara så bra med en annan föreläsare. I värsta fall leder gårdagen till att antalet närvarande är decimerat nästa gång, vi inbjuds till ett föredrag. Det vore synd!i positiv anda till en fortsättning att vilja förkovra uppfödare har jag nu skrivit ett mail till Grizzly zoo, där jag framfört mina åsikter om gårdagens event.

I positiv anda till en fortsättning på viljan att förkovra uppfödare har jag nu skrivit ett mail till Grizzly zoo och framfört mina åsikter om gårdagens event.

22 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)