Värsta snöovädret

....i november på 111 år! Idag är det exakt ett år sedan. Det är en dag jag aldrig glömmer och det är av många anledningar.  Den främsta är att Stina blev mamma till två bruna kattungar, Snöflinga (Flingan) och Primus. Jag var uppe hela natten ifall det skulle komma fler kattbebisar. Förutom det och det kraftiga snöfallet minns jag även valet i USA. Ju längre natten skred, desto värre blev prognoserna för att till slut fastställa att Donald Trump skulle bli USA:s näste president. Jag välkomnade varken snön eller Trump men snön gick ju, tack och lov, att få bort men dessvärre inte Trump. Idag var det iallafall 1-årskalas hos Flingan och det firades met smaskig tårta :-).

Igår kväll hade jag en hel del arbete, som måste göras klart innan sänggåendet. Ragdollklubbens sekreterare har avsagt sig uppdraget och jag har trätt in i hennes ställe. Jag har vana att skriva protokoll och av den anledningen är det lättare för mig än för Anna, som tidigare hade uppdraget. Trots detta tar det tid, eftersom jag är så noggrann med ordvalet, sammansättningen, interpunktionen osv. Som avtalat skickades det till Carina för justering och nu ligger det i Ragdollklubbens DropBox.

Vi hade ett inplanerat möte med Arbetsförmedlingen idag. Gunilla, som idag axlar rollen som arbetsgivare för personalgruppen, kommer att avgå på nästa årsmöte och tanken har varit att jag ska överta de uppgifterna Gunillas uppdrag tillsammans med Helena men inget är ”spikat”. Hur det än blir är jag glad över den styrelseerfarenhet jag har och även över att ha arbetat fackligt. Aldrig trodde jag väl att jag skulle ha nytta av detta efter min pensionering. 

Vi har fått många, många katter till katthemmet och katter i alla åldrar. Vi har, förutom katter från Stockholmsområdet, även tagit emot ett 30-tal från Västmanland. Ovaccinerade kattungar och deras mamma placeras i jourhem, pga att inga ovaccinerade katter får vistas på katthemmet men en dag låg det sex nyfödda kattungar i karantänen, där katterna placeras, när de kommer (kattmamman hade bara varit några timmar på katthemmet, så ingen hade upptäckt hennes tillstånd.  Jag tänker på vilken tur dessa kattungar haft, som hämtades in från ett vanvårdshem. Innan de sedan kommer till sitt ”för-alltid-hem”, kommer de att grundvaccineras, veterinärundersökning och kastreras. När de är klara att bokas, dvs minst 12 veckor gamla, fotograferas de och ”presenteras” på www.katthemmet.nu. Den nya ägaren betalar sedan 1800 kr per katt. När det gäller kattungar, dvs katter yngre än 8 månader, säljs de aldrig som ensamkatter. Den andra katten bör inte vara äldre än 5 år. Anledningen är att man anser att en kattunge inte ska leva som ensamkatt då det fortfarande händer så mycket i kattens sociala utveckling under den här tiden och det är lätt hänt att en ensam kattunge inte lär sig att uppföra sig på ett naturligt kattsätt. 

9 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.