Klubbmästerskapet

Först vill jag berätta att på gårdagens bild hade Ethel fångat en av kattungarnas mjölktänder. Trots att jag haft många katter, har jag aldrig sett en tand i bostaden, men Ethel var uppmärksam :-). Nu kommer de permanenta tänderna, dem som de ska ha hela livet. De flesta ragdolls behöver inte sina tänder för att försörja sig - de får sin mat serverad men de behöver sina tänder ändå. Därför är det viktigt för oss som är kattägda att kolla våra kissars tänder då och då. Om vi inte borstar dem, som givetvis är det allra bästa, bör vi ge katterna ”tandfrön”, ett torrfoder som är framtaget för att skrapa bort beläggningar på kattens tänder - finns hos både Royal Canin och Hill’s (med lite olika namn). Men nu var det ju KM:et jag skulle berätta om. 

Allt flöt på som planerat på utställningen i lördags. Ann och Maria hade gjort ett jättejobb för att få allt från utställningsburar, lotteripriser, kokarder, bucklor, veterinär och domare på plats. Ansvariga för annonsering, anmälningar, betalning, cafeteria, entrén, lokalen, städning osv måste också utses och finnas på plats. Allt arbete är idéellt och drivkraften är ett stort kattintresse. Det är underbart med eldsjälar!

Efter en del avanmälningar (på kattspråket talar man om absade katter, från engelskans absent) hade domarna, Malin Sundqvist och Åsa Carnbrand, 37 katter att döma och här blev det riktigt roligt!!! Tingla, Sandies dotter, och hennes son, Totte, hade fått följa med matte Marie till Lohärad för att bli bedömda av en auktoriserad kattdomare (själv visste Marie redan att hon har världens finaste katter men roligt att höra det från en domare också) under lugnare former än på en internationell utställning. Ett klubbmästerskap är en bra start för de katter, som eventuellt ska fortsätta inom utställningsvärlden och ett utmärkt tillfälle att få sin katt bedömd en gång. På eftermiddagen kom ett sms från en mycket glad matte Marie; båda kissarna hade fått jättefina omdömen och jag fick också detta bilddokumenterat. Oh så roligt!

Idag har jag skrivit en artikel, som kommer att publiceras i nästa nummer av Trasdockan, som kommer i början av oktober. Jag har intervjuat Åsa Carnbrand och har fått hennes godkännande. Hon skriver till mig att hon tycker att det var en toppenutställning och vill gärna ha med det i tidningen. Självfallet - det gör vi med glädje!

 

 
24 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)