Klubbmästerskapet 27 maj

Det var trögt i början med anmälningarna men nu vet vi att klubbmästerskapet blir av. Den senaste siffran jag hörde var 39 katter anmälda och förmodligen skulle ytterligare ett par tillkomma. Det är så roligt att kunna ordna en utställning där även feltecknade kissar är välkomna. Kanske vill matte eller husse bara få en bedömning av sin katt, kanske vill en uppfödare få veta hur väl avelsdjuret håller rasstandarden. Då passar ett klubbmästerskap utmärkt; inte lika stressigt som SVERAK-utställningar och bättre och fler möjligheter finns att knyta kontakt med andra ragdollägare, eftersom inga andra raser är inblandade. För dem som bara vill prova på att ställa ut - få se hur katten reagerar och själv känna efter om det känns rätt - är ett klubbmästerskap rätt forum.

Min intention, när jag köpte Stina, var just att ställa ut henne. Jag drömde om att visa upp en katt vars päls såg ut som ett fluffigt moln men jag tänkte aldrig på vinst och det var inte titlar jag strävade efter. Det närmaste utställning jag kom med henne var att Ove och jag hjälptes åt att bada Stina. I en badbalja på strykbrädan på toaletten schamponerade, duschade, schamponerade igen och sköljde vi hennes päls. Innan sista sköljningen använde vi också balsam. Stina stod i baljan och darrade så smått och "grät" försiktigt. På golvet nedanför satt Tasse och Stisse och tittade anklagande på Ove och mig. Jag fönade aldrig Stina, utan det fick räcka med handdukstorkning. Jag klarade inte att utsätta henne för mer "kränkning". Det var det jag tyckte att hon utstrålade - att hon var just kränkt. (Egentligen tror jag inte att katter anser att det är så farligt, det är nog jag själv som tror det). Dagen därpå, när vi skulle åka iväg till utställningen var Ove magsjuk. Jag åkte ensam dit. Stina fick stanna hemma med Ove, för jag klarade inte att ta med henne på egen hand. Sissel har fått vänja sig vid bad redan som liten kattunge och hon protesterar inte längre. Hon hoppar inte i badbaljan frivilligt men motsätter sig inte heller utställning och allt vad det innebär. Det är nog viktigt att börja bada redan tidigt i kattungens liv.

Ända sedan jag började arbeta i Ragdollklubben, har jag jobbat för att få till stånd "Månadens fråga", en ny fråga till medlemmarna varje månad. Det är viktigt att ta reda på vad de tycker, samtidigt som det ska få dem att regelbundet "gå in på" hemsidan, svara på en fråga och samtidigt se vad som händer i klubben. Ett spörsmål på intranätet lockade iallafall mina före detta kollegor att själva vilja svara och också ta del av vad arbetskamraterna anser i en fråga som berörde dem. Vi har nyss publicerat våra andra två frågor och hoppas många vill besvara dem.

Inger gratulerade "sitt barnbarn" idag och skickade en bild på henne. Hon berättade att Sandies syster Åmizzie fick kattungar för ett par veckor sen och att Årinza "ligger på omplacering" och att hon inte hört något från Ållivers ägare (Å-kullen). Inger vill precis som jag gärna få höra, hur hennes "barn" har det.

På bilden är Sandie 3 veckor

 
8 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)