Konsten att säga nej

Jag är känd för att våga uttrycka min åsikt och även för att kunna säga "nej", när jag tycker att något är fel. Om någon ber mig om hjälp, säger jag däremot sällan "nej" utan istället blir det "visst, náturligtvis, självklart" o.s.v". Alltför sent brukar jag inse att det med stor säkerhet kommer att bli stressigt senare och att jag borde ha sagt ifrån men "har man tagit fan i båten får man ro honom iland", som ordspråket säger. Där befinner jag mig nu men det är inte fan jag har i båten, tvärtom. Det är brist på tid som kan göra det lite knepigt att hinna göra allt. Jag åtog mig nyss något väldigt roligt och spännande fastän jag visste att jag egentligen borde sagt nej men det ska gå!!! 

När jag vaknade i morse, tänkte jag på att det är hög tid att börja jobba med artiklarna till kommande Trasdockan. Jag erinrade mig också att jag på tisdag ska "köra igång" datautbildningen (fortsättningskursen) med mina dubbel mening gamla elever. Dessutom kom jag på att jag måste fixa priser till lotterierna på årsmötet och att jag ska börja min vattengymnastik under våren. Kanske låter det inte mycket men både förberedelserna och  själva undervisningen tar massor av tid. Jag vill alltid vara väl förberedd. Den första lektionen ska ligga till grund för den andra och den i sin tur för nästa osv. På så sätt byggs kunskapen på.
När jag ser glädjen i elevernas ögon När de klarat en uppgift, är all eventuell trötthet som bortblåst. Jag vet då att jag bidragit till början av något nytt, som kommer att på många sätt förenkla deras tillvaro.

Det som hände idag var att jag åtog mig att, förutom min egen fortsättningsgrupp, även leda en grupp nybörjare den här terminen. Hittills har jag endast haft en kurs per termin.Jag "ärvde" min nuvarande fortsättningsgrupp av Björn, som då redan avverkat de tre första lektionerna med "mina" elever. Det mesta av det jag gick igenom i den första nybörjarkursen kommer jag även att ta upp med mina nya elever men vissa delar ska jag nog byta ut mot annat.

Det mesta går utom små barn. Det gäller även med i det här fallet :-) men visst kommer det stundtals att kännas lite väl mycket. Då kan jag hämta kraft från en av mina allra bästa kompisar. Det är underbart att ha någon att kunna prata igenom allt med. Stisse lyssnar alltid (om än med slutna ögon och huvudet på en kudde) och jag får ett inre lugn av att vara i hans sällskap? Han är  en av mina allra bästa vänner/arbetskamrater. 

22 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)