Köpa kattunge

Det kan variera mycket i hur både uppfödare och kattungeköpare resonerar. Det är väldigt viktigt att det "känns rätt", när någon kontaktar mig och vill köpa en kattunge. Jag har hittills aldrig tyckt att någon, som kommit för att titta på våra småttingar, varit olämplig utan tvärt om. Kanske beror det på att jag, innan vi bestämt tid för ett första möte, har fått en bra bild över, hur de resonerar kring att ha katt och berättat hur en kattunge skulle få det hos dem. Jag har kunnat välja dem, som jag själv anser kan ge en kattunge de allra bästa förutsättningarna. En del ringer, en del skickar sms och några mailar. Det går bra vilket som men jag vill alltid få en liten presentation, innan vi går vidare och träffas.

I Stockholmstrakten finns det väldigt många fler som vill köpa en kattunge än det finns kattungar, i alla fall ragdolls. Trots att jag inte annonserat om "kattungar till salu", får jag ofta förfrågningar, om jag har några. Jag vet då att de som ställer frågan oftast letat på uppfödarsidorna - och inte på Blocket - och det tycker jag är positivt. Det är oftast personer som läst på om rasen och även tagit del av min hemsida. De vet redan, hur jag vill att mina kattungar ska få det och själva önskar de köpa en äkta ragdoll - stambokförd och uppfödd enligt SVERAKS regler.

Många vill ställa sig på kö för kattungar i de fall vi inte har några småttingar. Jag har funnit att det kan bli besvärligt; om ingen av mina honor är parad, jag inte vet när de kommer att löpa, det tar 63 - 65 dagar från parning till förlossning och därefter minst 12 veckor tills kattungarna är färdiga att flytta - kan det ha hunnit hända mycket hos dem, som står på kö. Kanske har de hittat en kattunge de kan köpa direkt, kanske har familjeförhållandena ändrats, så att det inte just då passar med en ny familjemedlem, kanske har det tillkommit en ny familjemedlem som är allergisk eller något annat som gör att man ändrat sig. Det är helt enkelt för jobbigt för mig att hålla reda på kötid och vara rättvis. Därför ber jag alla som hör av sig att läsa i min blogg. Där skriver jag om vårt och katternas liv, vilket innebär att jag meddelar när småkissarna är redo att ta emot besök och eventuellt bokas. En sak vill jag vara uppriktig och informera om. De som vill köpa ett syskonpar har företräde. Givetvis är det tryggare för en kattunge att flytta tillsammans med ett syskon, när allt annat är nytt i det som kommer att bli det permanenta hemmet. Jag lämnar också 1000 kr i "rabatt" vid köp av två kattungar.

Ingenstans på min hemsida har jag skrivit vad kattungarna kostar men ändå har så många hört av sig. Jag har tolkat det som att man redan vet mycket om rasen och därmed också känner till vad en ragdoll kostar. Fram till den här kullen har jag tagit 9 000 kr men efter examen i Pawpeds G2 har jag höjt priset till 9 500 kr. Jag känner mig säkrare i min roll som uppfödare efter examen i två av Pawpeds kurser och också gått SVERAKS utbildning till diplomerad uppfödare. Jag har också anmält mig till Pawpeds G3, den tredje och sista delen i Pawpeds Academy's utbildningsprogram. Kursen börjar i höst. Man blir aldrig fullärd men redan nu tycker jag att jag kan en hel del om katter och det har hela tiden varit min strävan. Jag vill kunna vara ett bra stöd för mina kattungeköpare, om de behöver hjälp. Mitt mål är att de ska känna att de aldrig är till besvär, att jag gärna "pratar katt", besvarar eventuella frågor och kan ge råd vid behov. 

20 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)