Kräsna Sandie

Hur har det blivit så här? Svaret är enkelt; till slut får hon som hon vill, Sandiekatten. Hon utnyttjar att vi tycker att hon måste öka i vikt. Ove, som har huvudansvaret för utfodringen, köper alltid den bästa maten i Bromma zoo. Sandie äter inte vad som helst och det ska även vara variation. Stina, som inte är lika kräsen, äter både Ragdollfrön, Hair ball, Optimal Care och Dental Health och alla sorters blötmat Ove serverar. Ikväll har Sandie varit jättejobbig. Hon har fått mousse, som hon brukar älska men inte nu, fick Sheeba som inte heller dög och då tröttnade vi och lät henne fortsätta gå omkring och jama. Tyvärr vann hon även den här gången. Jag orkade till slut inte se och höra henne sitta och stirra på mig två decimeter från mitt ansikte och med sin ljusa röst entonigt tala om för mig att jag borde ge henne godare mat. Ove öppnade en av Stinas "Pussipåsar" och den lilla apan åt upp hela påsen. Vi brukar aldrig servera Sandie annat än den dyra "fina" maten och så visar det sig att hon föredrar Pussi. Vi får överväga, hur vi nu ska göra. Naturligtvis är det bättre att Sandie äter Pussi än att hon inte äter alls och "vänta ut henne" känns inte rätt - hon behöver energi. Imorgon ska vi prova att blanda den mer kaloririka maten med Pussi och hoppas det kommer att gå bra. Tänk så många katter som skulle bli överlyckliga, om de finge den fina mat, som Sandie ratar. Det får mig att tänka på Gustav.

Gustav hette egentligen något annat men hos Ove och mig fick han heta Gustav. Han var en röd blandning-blandning av alla möjliga kattsorter och han var katthotellchef på Vista Golf i Mas Palomas, Gran Canaria. För att hålla råttorna borta har i stort sett alla hotell ett antal katter, som "arbetar" på hotellet. Dessa utfodras regelbundet utanför restaurangen och är runda och ser välmående ut. Istället för att ID-märka eller sätta halsband på katterna hade man klippt av en örsnibb på hotellets egna katter. Rangordningen bland det 10-tal katter, som hörde till hotellet, var tydlig och Gustav var den ohotade ledaren, när vi kom dit i början av 2000-talet. Imorgon ska jag berätta mer om de kanariska katterna och deras mathållning.

19 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)