Kristin och katterna

Kristin har Down's syndrom. Hon bor i Hammarbyhöjden och idag kom hon till oss med färdtjänst för att äta middag och umgås. Problemet är bara att hon är så rädd för katterna. Idag sov alla tre , när hon kom - turligt nog - så hon kände sig lättad, när hon slog sig ner i soffan. Stisse är nästan alltid beroende av uppmärksamhet, när någon besökare kommer men idag sov han vidare på klätterträdet, utan att ägna Kristin minsta uppmärksamhet. Bra start!

Efter middagen återvände vi till soffan. Nu började Stisse att vakna, sträckte på sig och gäspade och sedan hoppade han ner från trädet och hoppade upp bredvid mig, lade sig på armstödet och beordrade mig, med ett ljudligt jamande, att börja klappa honom. Otroligt nog satt Kristin kvar. Efter en liten stund böjde hon sig fram och nuddade honom. Fantastiskt!! Inte en gång sade hon:"stäng ut katterna på balkongen", något hon brukar upprepa många gånger under en kväll.

Sandie är riktigt tjock nu. Jag gissar att vi har bebisar här inom en vecka. Den första kattungen i Stinas förra kull föddes i min säng. Undrar om Sandie också vill vara nära sin "mamma", när hon ska föda. Det får hon gärna men jag ska också "boa till det" på nedersta hyllan i garderoben i sovrummet, där jag vanligtvis förvarar frotté. Där är lite trångt och skumt. Kattbädden står bredvid klätterträdet och den riktiga bolådan kommer att stå nedanför min säng. Spännande att se, om någon av platserna passar.

Jag är väldigt glad över att vi köpte en hage att ha kattungarna i, när de vuxit ur bolådan. Den är rymlig och har både en mjukare sovdel, plats för, leksaker, mat- och vattenskålar, och plats för bus. Det enda som inte är optimalt löst är, hur mamma katt enkelt ska kunna ta sig i och ur hagen. Hur man löser det, vet jag inte riktigt. Själv kommer jag att ställa en pall på utsidan av hagen, om Sandie verkar tycka att det är jobbigt att hoppa över.

 
15 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)