Sportlov

Stina höll sig lugn inatt fram till 03:14. Då satte hon igång med ylandet. Man vänjer sig vid det mesta. Imorse tänkte jag:"vad bra att hon bara höll på några minuter inatt". Det gick bra att somna om och sedan somnade även Stina. Stisse är märkbart trött på henne, när hon löper. Han har tidigare löpperioder valt att ligga i en fåtölj på balkongen (dagtid) för att slippa höra henne. Sandie är helt obekymrad. Just nu sover alla i sängen. Igår gjorde de detsamma och sov tills Ove kom hem. Kanske hade de varit upp och kissat någon gång under dagen men i så fall, utan att jag märkt det.

När kattungarna fortfarande bodde kvar, "städade" jag lådan flera gånger per dag men nu märks en tydlig skillnad. Hörde att kattsand inte kan förbrännas och att den därmed är miljöovänlig. Jättetråkigt men vad ska man göra? Träpellets rekommenderas men ack så mycket sämre för miljön hemma. Vi använde pellets till kattungarna, när de skulle börja "gå på lådan". Det gjorde vi, för att vi vet att kattungar gärna äter av sanden initialt. Den klumpar ju ihop sig i deras små magar och det är ju inte bra. Efter ett tag började de göra som de andra katterna och gick till lådan med sand. Ever clean är överlägset alla andra produkter i alla avseenden utom beträffande miljöaspekten och det är förfärligt, eftersom vi måste hushålla med vår jord.

Jag ska träffa Leo, Ulrica och Tor klockan 13:15 vid Filmstaden Sergel. Leo har sportlov och idag ska vi se Paddington. Vi såg en "Paddingtontrailer", när vi var på bio förra gången. Den lockade både mig och Leo. Efter filmen ska vi ta tåget hem till Sundbyberg och gå direkt till leksaksaffären i vårt nya lilla centrum, Signalfabriken. Där ska Leo välja ett nytt Lego. Det kommer att vara något avancerat, det vet jag. Han är jätteduktig på att bygga Lego och har, till skillnad från sin farmor, begåvats med en stor portion tålamod. Det enda "Farmor" har tålamod med är sådant, som tillhör den digitala världen. Sedan ska vi äta något, som Leo bestämmer och framåt kvällen, blir han hämtad av Ulrica eller Joakim eller båda två.

Jag är övertygad om att katterna kommer att sova hela dagen, för det gör de, när ingen är hemma. De har alltid varandra att ty sig till, om det blir tråkigt. De är verkligen goda vänner alla tre.

På den första bilden är även Tasse med. Bilden är tagen, kort efter det att vi hämtat Sandie. Hon var med de vuxna katterna från första stund. Tasse och  Stisse välkomnade henne direkt, Stina morrade lite men det struntade Sandie i och kort efter det, tyckte Stina också att det var ok.

 
24 feb 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.