Kunde inte ha blivit bättre

Jag hoppades intensivt på att jag skulle hitta någon, som ville och var lämpad för att ta hand om lilla Stella (nu Smilla) men vem? Så slog det mig. Jag ska naturligtvis fråga Ulrica, en uppfödare jag håller mycket högt. Hon har enligt mig en perfekt inställning till hur man gör för att skapa ett bra liv för sina katter; stora som små. Därför kontaktade jag henne först av alla. I ”bakhuvudet” hade jag en tanke ”kanske, kanske rent utav Ulrica själv är intresserad av Stella Cerise”. Sannolikheten var inte så stor men hoppas kan man ju alltid. Det jag såg som mer troligt var att Ulrica skulle känna någon, som letar en fertil honkatt.

En av Ulrikas avelshonor drabbades, för inte så länge sedan, av livmoderinflammation och man tvingades kastrera henna. Hennes andra avelshona fick kattungar för c:a tre veckor sedan men pga av förlossningskomplikationer tvingades man förlösa henne med kejsarsnitt. Den katten bör inte få nya kattungar förrän tidigast om ett år. Det kommer således att dröja länge innan det kommer nya bebisar hos Ulrica, om hon inte köper en arvtagerska till den kastrerade f.d avelshonan, som blev sjuk.

Jag skrev ett sms till Ulrica och frågade om hon möjligtvis visste någon som var intresserad av...så beskrev jag Stella. Ulrica, på väg till Maine coon-kattens klubbmästerskap, hörde av sig nästan direkt. Det hon sade gjorde mig överlycklig. Hon ville själv överta Stella och .....mycket riktigt, använda henne i avel. Vilken bra lösning!!!

Stellas ägare och Ulrica bestämde i samråd, hur övertagandet skulle gå till. Ulrica hade sedan tidigare planerat att åka till Stockholm imorgon. På hemvägen ska hon nu hämta Stella och ta med sig henne hem.

Tänk att allt stämde - de nuvarande ägarna har tid för att kastrera Stella - men inte förrän om en vecka, Ulrica "behöver" en ny avelshona men har inte haft tid att börja leta (kanske hade hon redan tingat eller köpt en avelshona nästa vecka). Ulrica har "provparat" Stella med sina båda egna avelshanar och inavelskoefficienten är 0, d.v.s. Stella är inte på något vis släkt med avelshanarna. Hur provparningen går till berättar jag en annan dag.

Ulrica sammanfattade det hela med "Jag tror på ödet och att det här var meningen".

24 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)