Kunskap

Domännamnet Pawpeds .com registrerades av Ulrika Olsson 2000, som en plats för information om raskatter och att utbilda kattuppfödare om behovet av genetisk variation och hur situationen är i den egna rasen. Här publiceras databaser med stamtavla, information om olika raser och funktioner för beräkningar av inavelsgraden, tillika artiklar med anknytning till dessa frågor. 

Idag har jag anmält mig till Pawpeds' nybörjarkurs. Jag både vill och bör förkovra mig i ämnet "Katter". Kursen berör:

Anatomi, beteende, gundläggande information om mat och näringsbehov, innekatt - utekatt, hur hittar man rätt uppfödare, raskatt - huskatt, lagar och regler när man köper katt, köpeavtal, säker kattmiljö, förgiftning, sand och sandlådor, kastrering,hälsokontroller, vacinationer, den gamla katten, parasiter, vanliga sjukdomar och hälsoproblem, hälsoprogram,kattraser, kattfärger, utställningar och avel.

Ulrika Olason är rektor för PawAcademy. Hon har varit med från början av utbildningsprojektet, eftersom det var hennes idé. Hon har skrivit och redigerat en hel del kurslitteratur och hon leder också kurser. Hennes specialiteter är populationsgenetik, (hur man föder upp för att undvika genetiska sjukdomar) och hälsoprogram. Hon har studerat dessa ämnen vid universitetet, och sedan hon har arbetat en hel del med hälsoprogram. Ulrika avlar på Maine Coon sedan början av 1990-talet. Hon är en internationell FIFe domare för kategori II. Hon håller också kurser för kattklubbar.

Jag gick en av Ulrikas kurser för ett drygt år sedan. Ämnet var avel. Ulrika är en utmärkt pedagog och dagen var mycket givande. Jag kan varmt rekommendera hennes utbildningar. 

Ju mer man vet desto roligare är det. 

Hoppas vi kommer att plugga tillsammans. Anmäl dig du också!

30 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)