Kursinnehållet

I kursen, jag håller på med nu, kommer jag att lära mig en hel del. Utbildningen omfattar sex olika avsnitt. Den startar och börjar med en chatt. Följande ingår:

Anatomi, en introduktion
Beteende
Grundläggande information om mat och näringsbehov
Innekatt - utekatt
Hur hittar man rätt uppfödare?
Raskatt - huskatt
Lagar och regler när man köper katt
Köpeavtal
Säker kattmiljö
Förgiftning
Sand och sandlådor
Kastrering
Hälsokontroller
Vaccinationer
Den gamla katten
Parasiter
Vanliga sjukdomar och hälsoproblem
Hälsoprogram
Kattraser
Kattfärger
Utställningar
Avel?

I veckans avsnitt - Katten - har jag "avverkat" de fyra första punkterna. På onsdag startar nästa del i utbildningen - Att skaffa katt. Jag inser än en gång, hur lite jag visste, när jag köpte Tasse. Det enda jag i stort sett visste om Helig Birma-katten var att den är en lugn, långhårig och oerhört vacker kisse. Idag vet jag väldigt mycket mer om både katter i allmänhet och Helig Birma och Ragdoll i synnerhet och om bestämmelser och lagar, som finns om katter och katthållning. Jag tror inte att särskilt många kattägare vet att det är lag på att en katt inte får lämnas ensam med torrfoder och vatten. Minst två gånger per dag måste den få mänskligt sällskap.

I Diplomeringskursen kommer regler kring djurhållning att behandlas. De som är diplomerade har vanligtvis deltagit i en studiecirkel. I slutet av november startar en "ministudiecirkel" bestående av Carina och mig. Jag berättar mer om "Diplomeringen" imorgon.

28 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.