Kvar i sovrummet

Bolådan står kvar i sovrummet. Det finns för- och nackdelar med allt men avgörande får bli, vad som väger tyngst. Just nu är det att de blir kvar, där de är. Lådan står precis utanför garderoben, där kattungarna tillbringat sina första dygn, Stina har sin "personal" nära nattetid. Hon är mycket och ofta hungrig. Inatt beställde hon mat klockan 05:02. Hovmästare Mattsson serverade Royal Canin kattungemat. De andra katterna kom också på att det skulle vara bra med tidig frukost och alla åt sig mätta, nöjda och glada. Stina återvände till kattungarna, när hon ätit färdigt och "gått på lådan". Sedan var det dags för kattungefrukost.

Själva åt vi vår frukost vid halvtio-tiden. Sandie brukar oftast tigga lite ost, när jag äter men idag föredrog hon att ligga kvar i fåtöljen på balkongen. Den enda av katterna, som tigger är Sandie och det är jag glad över. Ingen av dem tycker om "människomat". Ja, riktigt sant är det ju inte, inser jag, när jag tänker efter. De älskar ju kokt fIsak. Igår kokade Ove torsk till dem. Medan fisken skulle svalna "sjöng" alla tre nedanför på golvet. De älskar verkligen "firre". Det är skönt att vi inte har några problem med katterna och deras aptit. Ingen "vildäter" och alla äter bra, ingen är för tjock och ingen är för smal. Jag tycker visserligen att Sandie är för smal men ingen reagerade över det, när jag frågade i samband med att hon vaccinerades. 30% av alla katter är överviktiga. De löper ökad risk att få diabetes, utslitna leder, hjärt- och lungsjukdomar, leversjukdomar, cancer, förstoppning och problem med ökad gasbildning. De får lättare hudproblem och blir känsligare för infektioner. Dessutom innebär det större risk om katten måste sövas och opereras. De blir känsligare för värme, blir lättare på dåligt humör, får dålig kondition och blir tröttare. Många kattägare uttalar med stolthet att deras katter väger jättemycket. Även jag tycker att det är "maffigt" med en stor, kraftig katt men övervikt leder oftast till för tidig död, så det gäller att hjälpa katten till ett långt liv.

Småkatterna däremot ska gå upp i vikt hela tiden, som de växer. Våra kattungar är knubbiga och gulliga. Igår vägde Mitzy 275g, Titzy 270g och Gritzie 265g.

 

15 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)