Transportburen - lådan - hagen - fria

I den ordningen har kattungarna sovit. Först bestämde Stina och hon beslöt sig för att föda sina ungar i den stora transportburen, sedan bestämde vi - under en hel del protester från Stina - och nu bestämmer de själva. 

Igår placerade jag kattungarna som vanligt i hagen, drog igen luckans dragkedja, släckte lampan och gick ut till mina underbara azaleor i köket. Jag vattnar dem varje kväll under rinnande vatten, så att jorden blir ordentligt våt och de tackar genom att blomma länge och vackert, vita blommor naturligtvis (jag älskar vita blommor). Då hörde jag ett ljud som jag inte kände igen. Det kom från vardagsrummet. Jag gick för att titta, vad det kunde vara som lät. Det var Primus! Han ville alltså inte vara instängd. Nu balanserade han högst uppe på den smala tygremsa, som avslutar väggarna i hagen. Jag lyfte ner honom till Flinga men inom några sekunder hade han klättrat upp igen. Lika bra att kapitulera! Jag lyfte ner honom på golvet, för han såg lite förskräckt, när han funderade på att hoppa ner och öppnade dörren till hagen, så att kattungarna kunde gå ut och in, som de ville. Sedan gick jag och lade mig. Kattungarna kom inte efter, vilket förvånade mig. 

Flinga har enbart velat äta mjukost och mammamjölk även idag men någon gång måste hon väl inse att hon snart är stora flickan. Primus däremot tycker om både frön och Kitten blötmat. Ikväll ska vi väga kattungarna. När Stina hade varit ute, nära två timmar på balkongen, tvättade hon båda sina ungar och gick in i sovrummet och hoppade upp i sängen. Själv lagade jag mat; korv stroganoff med bacon á la Annelie :-) och när jag var klar hittade jag inte kattungarna. Det beror på att jag inte letade på rätt ställe. De hade hittat till sovrummet, klättrat upp i sängen och sov där tillsammans med sin mamma. Tre veckor i transportburen och bolådan, tre i hagen och vid sex veckors ålder har de tillträde till hela lägenheten. Spännande att se om de vill sova i sängen inatt.

Efter nyår ska jag regelbundet skicka ett nyhetsbrev till alla som prenumererar på det. I den vänstra marginalen på varje sida på hemsidan finns "prenumereraknappen". 

----------------------------------------------------------------------------------------

Lite mer historia:

Till skillnad från många andra sällskapsdjur, till exempel hunden, valde katten själv att börja leva i närheten av människor, eftersom den snabbt insåg att där fanns det god och lättillgänglig mat. Så i den bemärkelsen lät sig katten ”tämjas” av människan men det var hela tiden på dess egna villkor. En katt kan vara mycket insmickrande och foglig när det vankas mat för att sedan strunta totalt i att följa människan om det inte passar den. Det är kanske det vi tycker är ett av kattens charmigaste drag, eftersom vi själva inte gillar att bli ”hunsade” utan vill få göra som vi själva vill. Därför är vi många som avundas kattens liv (åtminstone i det avseendet).

22 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)