Lägenhet uthyres

Jag hade inte reflekt över att det kunde vara ett hinder att hyra lägenhet i andra hand, om man har djur. Jag har helt enkelt haft en oerhörd tur med mina katter, för ingen av dem har varit "klöskatter". Stisse är den som någon enstaka gång försöker vässa klorna på en speciell stol i vardagsrummet men upphör så snart jag säger "NEEJ STISSE". Ingen av de andra katterna jag haft har någonsin rivit på annat än därför avsedd plats, vanligtvis det höga klätterträdet mellan hallen och vardagsrummet.
I samband med vattenskadan i vår bostad för drygt 2 år sedan, fick vi ju hyra en evakueringslägenhet i samma hus, hos en granne som vet att vi har katter men så - bara timmar innan vi skulle flytta upp de tillhörigheter vi ansåg oss behöva - kontaktade hon mig. Hon skrev: "Jag vill inte att ni tar med er era katter". Hur tänkte hon? Skulle vi vara ifrån våra katter i flera månader? Absolut inte! Jag svarade henne att vi i sådant fall skulle leta annat tillfälligt boende men eftersom hon gärna ville hyra ut lägenheten till oss, som hon visste är ordentliga människor, gick hon då med på att katterna skulle få följa med.

Med anledning av en annons jag såg idag, började jag att fundera över hur jag själv skulle se på att hyra ut min lägenhet till någon som har djur. Vid närmare eftertanke inser jag att det kanske inte är självklart, om man inte känner hyresgästen ifråga. Fiskar - akvariet kan bli skadat och vatten rinna ut och förstöra golvet, hund katt och kanin - risk för riv- och bitskador på inredningen osv. Hur gör man då, om man tillfälligt måste skiljas från sina djur av en eller annan anledning?

Kattpensionat finns ju men det kostar en hel del. Ett tips kan vara att ladda ner appen Petkeeper, där man själv anger, hur mycket man är beredd att betala och där personer som anmält intresse för att vara "djurpassare" kikar in och tittar efter om det finns något uppdrag som passar dem. Det finns för- och nackdelar med allt. Att någon passar mina djur i hemmet är säkert det bästa för katterna men vill jag ha främmande personer i bostaden, när jag själv inte är hemma? Att komma undan med ett lägre pris kan vara lockande men vilken erfarenhet har "djurpassaren" av att sköta djur? Jag tror att Petkeeper är ett seriöst företag och kan vara ett bra alternativ för många. Människor är olika och då är det bra att det finns olika alternativ. Jag tror tyvärr att många som skulle vara intresserade av att få hjälp av Petkeeper inte vet att tjänsten finns. Därför vill jag tipsa om den.

26 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)