Lång väntan

Ja, visst hade Stina värkar. Precis som när hon fått kattungar tidigare, och som alla födande katter gör, spann hon högt, när värkarna kom. Varftefter tiden gick avtog värkarna men hon vandrade omkring hela tiden, från rum till rum. Ibland lade hon sig i sin transportbur men efter en liten stund var hon uppe igen. Vid midnatt lade Ove sig men själv valde jag att stanna uppe och invänta Stinas tilltagande värkar, som dessvärre inte kom. 03:25 gick jag och lade mig och Ove tog vid men eftersom Stina verkade både trött och lugn lade han sig också och Stina sällade sig till oss och vid 4-tiden sov vi allihop.

Vid 9-tiden åt vi frukost, efter att alla kissarna fått sin mat. Stina visade inga tecken på värkar och nu har hela dagen gått utan att något hänt på den fronten. Det som skett är inte unikt så jag hoppas nu, när det snart gått ett dygn, att förlossningen tar fart.

Igår kom två mail med 15 minuters mellanrum och båda handlade om, huruvida vi har kattungar. Det ena kom från Emma, som ska hämta en sibirisk kattkille i december. Emma är intresserad av att köpa en Ragdollkompis till den kisse hon och hennes sambo redan tingat. Klokt tycker jag! Det andra mailet kom från Line, som jag inte vet så mycket om. Precis som tidigare vill jag inte "ta upp beställningar" eller lova något med undantag från dem, som redan har en av "våra" kattungar. Både Emma och Line känns seriösa men jag vet ju förstås inte, om Line har något sällskap att erbjuda en kattunge eller om den skulle behöva vara mycket ensam. Detta är inget att fundera över nu, när vi inte ens har några kattungar ännu.

Idag kom det nya veckoavsnittet från PawPeds. Den här veckan handlar det om "bestämning av päls och pälslängd". Jag har bara "nosat på" kapitlet men sett att mycket också gäller EMS-systemet. Vad betyder jS 03 eller hur översätter man creme shadded silver till EMS-kod? Nyfikna kan leta svaret på www.sverak.se-uppfödning-FIFes EMS-system. Andra får svaret av mig imorgon.

 
9 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)