Långpromenad

Idag har det varit så mörkt att jag haft lampan tänd i arbetsrummet hela dagen, så att kattungarna inte ska behöva vara i ett halvmörker. De är ju vakna en hel del nu och då måste de ju, precis som mamma Stina redan kan, lära sig skillnad mellan dag och natt. Nu är de så medvetna om sin omgivning att, trots att de ser ut att sova, märker de, när jag går fram till bolådan. De reser sig upp och kommer direkt fram till min hand, som jag sträckt ner i lådan.

Sandie är nu mycket intresserad av kattungarna. Hon ligger gärna på bordet och tittar ner på dem i lådan, som står på golvet nedanför. Jag försöker ge Sandie mycket uppmärksamhet för ibland, tycker jag att hon verkar lite avundsjuk, när jag håller på med småkissarna. Hon har börjat tigga mat men inte äta, när jag serverar henne. Hon vill liksom ha mig för sig själv, för hon springer till toaletten och förväntar sig att jag ska komma efter med maten - och det vet hon att jag gör. Sedan får jag sätta mig på toalettstolen (med stängt lock :-) och stängd dörr) och vänta medan hon äter. Ove säger att hon är bortskämd men jag tror att hon vill ha "egentid". 

Vid middagstid flyttade jag bolådan till vardagsrummet. Det blir viktigare och viktigare att kattungarna får vara med, där vi är. Det blir också roligare för Stina. Efter middagsbestyren tog vi upp kattungarna i soffan. Nu är det bara två, som har halsband. Snart tror jag att jag kan känna igen dem utan att någon av dem har "ID-band". För närvarande har bara Gritzie och Mitzie halsband och imorgon kommer jag också att ta av Gritzie hennes halsband. Henne känner jag igen, för hon är mycket mörkare än de andra och Titzys halsband tog jag av idag. Titzy och Mitzie är fortfarande väldigt lika och väger i stort sett lika mycket, så det är lättare om en av dem har halsband tillsvidare. 

Kattungarna ville gå och gå och gå, när de var i soffan. För att de skulle kunna få gå en "långpromenad", bredde vi ut filten på golvet och lät dem gå, som de ville. De gillar det! Stina övervakade det hela men efter en stund tyckte hon att det räckte och lade sig på filten och började tvätta ungarna. Det tolkade vi, som om hon tyckte att det var nog med äventyr för idag. De hade ju också suttit i famnen hos mig på förmiddagen - en och en.

Klockan 22 bar Ove in bolådan till arbetsrummet och jag släckte lampan. Klockan har passerat midnatt och nu sover alla katterna. Nu ska också jag lägga mig, läsa en stund och sedan somnar även jag. Det är bara ett problem att lösa - hur ska jag göra för att få plats i sängen, när det ligger två vuxna katter utsträckta i sin fulla längd där?

 
27 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)