Längre och längre vakenstunder

Om vi vuxna hade samma energi som små människo- och djurbarn, skulle oändligt många fler uppfinningar varit gjorda och många, stora frågor lösta. Nu är jag ändå glad över att energin avtar - eller åtminstone förändras - för jag tror att medellivslängden skulle minska, om man "går på högvarv" hela tiden (men kanske skulle den frågan också varit löst). De vuxna katterna ligger ofta vakna på en stol eller ett bord och tittar på småkatterna, som rusar runt i jakt på varandra, en boll eller ett ben. Ben - det är Oves ben, som gäller. Särskilt Smulan tycker om att försöka klättra upp på dem, när Ove arbetar vid köksbänken. Naglarna är vassa och han har många små röda märken på underbenen. Naturligtvis får de inte göra så och det börjar de så smått inse men Smulan vill ändå inte acceptera att hon inte får göra så.

Förmiddagen var förhållandevis vilsam för Ove och mig utom under frukosten. Lugn frukost är ett minne blott. Istället har vi varje dag fullt sjå med att själva hinna äta, eftersom Stina och hennes barn är så oerhört förtjusta i ost - och numera också leverpastej. De har en fantastisk förmåga att få mer och mer av vårt pålägg och de skulle få ihop en rejäl summa, om de vore människor sittande utanför ett köpcentrum. Deras nyfikna, förväntansfulla ansiktsuttryck går helt enkelt inte att motstå. Klockan är nu 11:00 och efter fem timmar har alla kissarna somnat. Måste erkänna att det är riktigt skönt. 

Jag är så glad över att äntligen kunna börja utföra sysslor på egen fot. Jag har visserligen svårt att gå och stå men jag har inte lika ont och har kunna dra ner min medicinering till 2 T. Alvedon 665 mg X 2. På eftermiddagen igår började jag ett projekt, som jag länge velat ta mig an men inte förmått. Jag började göra arbetsrummet beboeligt igen. Det har länge liknat ett förråd. Där ligger katternas klätterträd på golvet i väntan på att sättas upp igen, när kattungarna flyttar. Underredet till det gamla soffbordet står också där för att snart bli ben till den nya marmorskivan. Dessa skrymmande möbler blir kvar ytterligare någon vecka. Bordet och byrån såg ut som rena avlastningsytor fulla med kattidningar, böcker, spel och diverse papper. Allt skulle sorteras in i pärmar och tidskriftssamlare (spelen fick stå på en hylla under bordet). När jag nu "var i farten", började jag också ta itu med alla pärmar, som stod på hyllorna. Trots att jag håller på att avveckla mitt företag, Annelie Sjölin Våga Vilja HB, måste jag behålla alla fakturor, löneutbetalningar, annat bokföringsunderlag och deklarationer i 10 år. Jag sorterade bort papper från 2000-2006, massor av dokument som ska tuggas. Alla kattidningar och utbildningsmaterial står nu fint i tidskriftsamlare och gamla pocketböcker ska åka till klubbhuset i båtklubben, där vi har ett litet "bibliotek". 

Om det inte hade varit för katterna, hade arbetet i arbetsrummet gått mycket fortare men de ville vara med och tyckte att det var jätteroligt. Jag tog fram en stor sopsäck, i vilken jag placerade de papper, som ska "tuggas". I den lekte tre av kattungarna. När jag plockade med sakerna på bordet, skrivbordet och byrån, fanns alltid minst två kattungar där. Det tar mycket längre tid med deras "hjälp". 

När kattungarna nu vaknar, kommer de alldeles säkert att bistå Ove med ytterligare lite plantering. Såväl små som stora katter gillar trädgårdsarbete. Det behövs några fler Petunior i den största krukan på balkongen och Ove ska "ta en ny vända" till Planragen. Samtidigt ska han köpa Hortensior till köket. Jag hoppas och tror att de får vara ifred nu, när kattungarna nästan aldrig sitter på köksbordet och tittar ut, utan hellre trängs på balkongbordet. 

Det kommer verkligen inte att bli tomt och tyst hos Marco och Linda, Eva, Annelie, familjen Johansson och Lotta längre, om det nu varit det. Istället blir det livligt och JÄTTEROLIGT. KATTUNGARNA ÄR UNDERBARA!. 

12 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.