Längtan efter Tingla, våren och värmen

Om vädret fortsätter som idag, ska jag kattsäkra balkongen imorgon, så att även småmissarna kan få gå ut. De är väldigt nyfikna på, vad som finns utanför balkongdörrarna. De vuxna katterna vill gå ut varje dag och stanna där längre och längre stunder för varje dag. Inga katter gillar stängda dörrar och det blir skönt, när balkongdörrarna kan stå öppna hela dagarna och de kan gå ut och in, som de vill. Kattungar undersöker varje liten vrå och det kan finas saker på balkongen, som måste bort innan jag kan släppa ut småttingarna. 

Idag har jag jobbat med något urtrist! Kollat medlemsregistret; att namn, vanlig postadress, mailadress och telefonnummer är rätt angivna i klubbens Dropbox. Jag har skickat ut de uppgifter vi har till den mailadress medlemmarna angivit och bett dem bekräfta eller skriva de uppgifter som gäller nu och skicka dem tillbaka. Hoppas att det inte blir alltför många vändor med påminnelser. Jag gillar att jobba för Ragdollklubben men vill helst skriva i Trasdockan, utbilda, skapa riktlinjer och rutiner och den typen av arbete. Medlemsregister och annat petimeterjobb är alltför tålamodsprövande för att passa mig. 

Klockan 15 kom familjen Töpel; Marie, Niklas och deras gulliga döttrar Agnes och Nora. Bara storebror saknades. Tingla kommer att överösas av kärlek i sin nya familj och det är så underbart att se glädjen i de blivande ägarnas ögon när de tittar på henne. Vi pratade än en gång om datum för flytten och det bästa är att Tingla hämtas den sista fredagen i april. Hon får då flera dagar med hela familjen hemma, innan arbete och skola startar igen men hon kommer inte heller då att behöva vara ensam långa dagar. 

Jag tror att det kommer att bli en hel del arbete också för de hemlösa katterna. Redan idag kom protokollet från gårdagens konstituerande möte och en dagordning för mötet på onsdag. Jag gillar, när det händer saker! Samtidigt måste Carina och jag sätta igång med nästa nummer av Trasdockan. Vi har bestämt oss för att leta i Ragdollklubbens historia; olika händelser och lite statistik - vem/vilka tog initiativet till Trasdockan t ex, hur många medlemmar fanns det från början, hur många var med i styrelsen, vem gjorde loggan osv? På fredag åker Carina och jag till avelsutbildningen (Avel med framgång) i Borlänge. Vi räknar med att ha grovplaneringen klar innan vi kommer hem, har planerat att jobba på tåget. Vi har arbetat tillsammans i snart två år nu och tycker oss ha hittat ett bra sätt att samarbeta på. När ramarna är satta, sätter sig var och en "på sin kammare" och skapar sin text. Sedan läser vi varandras utkast och ändrar, rättar, stryker, kompletterar och skriver om lite, innan vi känner oss nöjda.

Nora tog flera bra bilder på kattungarna och dem har hon skickat tll mig. Tack Nora!

 
26 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)