Längtar efter vardagen

Det är underbart att ha kattungar men samtidigt innebär det också oro. Oro för att kattungarna inte ska få i sig tillräckligt med mat, att de ska kravla ur garderoben - hamna på golvet och bli kalla, att de ska bli sjuka, att mamma Stina ska drabbas av livmoderinflammation osv. Tråkigt att inte kunna njuta fullt ut men den största delen av dagen är jag lycklig och tänker inte på annat än att det är fantastiskt med tre livfulla krabater och deras duktiga mamma (och givetvis Stinas "syskon").

Intresset för kattungarna har varit enormt. Mail, sms, telefon i långt högre utsträckning än annars med frågor om kattungarna. Nyfödda skapar nästan alltid varma känslor, vare sig det handlar om människobarn eller djurungar.

Nicke och Anna-Karin kommer allt närmare en andra katt. De var i kontakt med Sagas uppfödare igår och hon har kattungar nu också, som är sex veckor. Kanske kommer de att överge tanken på en annan ras och satsa på den underbara Sibiriska katten. För andra gången frågade uppfödaren om Nicke och Anna-Karin vill ha Sagas pappa på foder. Nja, tycker jag men ska givetvis inte lägga mig i deras beslut. Det kan vara mycket jobbigt att ha en fertil hankatt i lägenhet.

Jag var på styrelsemöte i Järva kattklubb igår. Dagordningen var densamma som alltid. Redan nu pratade vi en del om vår nästa utställning - i augusti på Solvalla. Det är mycket att tänka på när det gäller utställning. Vi talade också om den årliga Åbo-resan. 10 personer är anmälda med ett okänt antal katter. Resa t/r, två middagar och hotellrum kostar 4 500kr. Jag tror att det skulle vara alltför jobbigt för våra katter - förmodligen för alla katter. De gillar ju inte förändringar och här blir det nytt hela tiden; bil, båt, hotell, utställning, bil igen, båt och bil. 

Klockan 21 var det dags för den dagliga vägningen. Mitzy/Mitzie vägde 185g, Titzy/Titzie 171g och Grimzy/Grimzie 170 g. Ungarna är knubbiga och har tjock, fin päls. De smala benen och nosen är rosa och nu väntar vi på att få se de blå ögonen. Om vi har tur, kommer de att kunna se kommande helg. På den korta tid som gått sedan kattungarna föddes, har de "tränat" benen, så att de kan stödja på dem lite grann och inte bara "paddlar sig fram" på magen.

10 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)