Längtar hon hem?

Vi hade styrelsemöte igår. Eftersom Ragdollklubben har styrelsemedlemmar i hela landet, hålls sammanträdena på telefon. Det är fantastiskt att utan att behöva betala något, kan fem personer kopplas ihop. Den tjänsten använder vi x 2, eftersom vi är 10 medlemmar inklusive suppleanter. Carina kopplar ihop fem medlemmar och Karin de resterande. Tur att de båda har en fast telefon, annars hade det inte varit möjligt. Innan mötet startade hade jag möjlighet att fråga Karin, hur Stina hade det och fick då veta att hon inte vill äta nästan någonting alls. Jag vet att det varit så de tidigare gångerna hon hälsat på en kavaljer och jag undrar, om det beror på att hon längtar hem. Imorgon ska vi ju hämta henne och då ska vi bjuda på torsk, den mat hon älskar mest av allt och den mat hon kan göra nästan vad som helst för att få. Lilla gumman, snart är allt som vanligt, nästan iallafall...

Igår kom bekräftelsen på att Sissel är antagen till Dalälvskattens utställning. Många katter tycker att det känns läskigt att vara på utställning; massor av människor och många främmande katter runtomkring. Därför var jag så glad över att Sissel skulle få ha sällskap av sin syster på både Dalälvskattens och Birka kattklubbs utställning och att de skulle kunna möta "farorna" tillsammans men......tyvärr. Vad som hänt vet jag inte men jag gissar att Rubis ägare betalade in utställningsavgiften för sent och nu talar jag om Birkas utställning i november. Hur det blir på utställningen i Falun, vet jag inte. Birkas utställning blev fullbokad väldigt snabbt medan Dalälvskattens arrangörer förlängde anmälningstiden. Nu hoppas jag verkligen att Rubi är antagen där, vilket jag tycker är viktigare, eftersom det kommer att vara "sessornas" första utställning. Hoppas att de båda, trots allt stoj runt burarna, tycker att det är ok. En ängslig katt "gör sig" inte lika bra på domarbordet som en kavat kisse. Vissa katter ser till och med ut att tycka om att visa upp sig, hur märkligt det än kan låta. 

Jag läste ett intressant inlägg på nätet idag, något jag vill "göra något av". I april 2012 när Evidensia höll på att bildas skulle den blivande vd:n Anders Thunberg ta tåget till Örebro. Han bestämde sig för att använda hela resan till att fundera på ett namn. Fyra av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus skulle bilda något gemensamt. Men vad var det som förenar dessa djursjukhus, tänkte han. Att vi arbetar på samma sätt, att vi drivs av att utvecklas och vill hitta ny kunskap för att bota och rädda djur. Att vi alltid arbetar evidensbaserat (från engelskans "evidens", bevis). Så kom namnet till. Evidensia drivs av ett högriskbolag och bolaget köpte upp 65% av djursjukvården. Priskonkurransen är alltså inte särskilt stor och det har resulterat i att jag brukar säga: "det kostar 695kr att gå in genom dörren hos en Evidensiaklinik och om någon åtgärd krävs, rullar 100-lapparna i rask takt". I nästa nummer av Trasdockan planerar jag att göra en prisjämförelse mellan de stora klinikernas priser på vanliga orsaker till veterinärbesök.

9 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)