Lat dag

Jag kan inte riktigt förklara varför men det är mycket varmare i den provisoriska lägenheten än i min egen. Kanske för att den ligger högre upp i huset, kanske för att den är mindre - vem vet? Hett är det iallafall. Om det beror på värmen eller annat, känner jag inte heller till men katterna har sovit mest hela dagen med avbrott bara för lite mat och låda. Det är inte bara lägenheten som är varm, balkongen också. Därför vill katterna bara vara där på morgonen/förmiddagen. Stisse går in och lägger sig i fåtöljen och Stina och Sandie går till sovrummet och lägger sig i sängen. Strax innan kattungarna flyttade och några veckor efter var Sandie ofta irriterad på Stina. Som väl är är hon nu vänlig igen och har inte fräst en enda gång sedan vi kom hit. Hon fortsätter äta regelbundet och tigger inte heller så mycket, som hon gjorde innan hon var på pensionatet. Kattgruppen fungerar perfekt tillsammans nu, även om jag inte kan säga att det varit något stort problem tidigare heller.

Kan det vara med katter som med många ungdomar (och vissa vuxna också) att de tycker att det är godare med "skräpmat"? Eftersom Sandie bör gå upp i vikt, ger vi henne kattungemat men för att hon ska äta den måste vi blanda den med t ex Pussi. Man kanske inte kan kalla Pussi för skräpmat men betydligt sämre ur näringssynpunkt än zooaffärens Kitten. 

Idag pratade jag för första gången med vår nya AD, Karin. Hon verkar trevlig och intresserad av både sitt eget, Carinas och mitt arbete. Snabb är hon också. Hon räknar med att vara klar imorgon. Det betyder att vi - med lite tur - kommer att hinna få tidningen innan midsommar (kanske lite väl optimistiskt tänkt). Vi får se. Det sista jag ska göra är en kort intervju imorgon förmiddag med en av domarna på klubbmästerskapet, Malin Sundqvist. Den andra domaren, Mats Askett, har jag pratat med ikväll. Som domare arbetar man många helger under året, har jag förstått. Mats berättade att han inklusive den gångna helgen arbetat sex helger i rad. Vilket brinnande intresse! Ersättningen är skral; mat, eventuellt hotellrum och en tusenlapp (om det stämmer det jag hört). Mats är behörig att döma i kategori I och II och föder själv upp skogkatter. Vilka behörigheter Malin har som domare får jag veta imorgon. Det finns ju en del "all round domare" och hur lång tid de gått i utbildning vet jag inte men det måste vara många år. Allt man inte kan förefaller ofta svårt men ibland funderar jag på, hur det är möjligt att komma ihåg hur öronen ska vara placerade i förhållande till ögonen, om de ska ha rundad topp eller spetsig, hur stora de får vara osv på alla olika raser och ........det var bara öronen. Sedan ska ögonen, svansen, tassarna, hela huvudet osv bedömas enligt rasstandarden för de olika raserna. Fantastiskt att hålla allt i minnet!

Sent går kväll fick jag ett så underbart foto på Nora, lillmatte, och Tingla. Vilken kärlek! Tyvärr är bilden i fel format för det här knäppa programmet!

  

12 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)