Lättare med kattungar

Det är mycket arbete med kattungar men klart mindre än med människobarn i motsvarande ålder. Imorgon är det sex veckor, sedan Tudor, Truls och Tingla såg dagens ljus - tänkte jag skriva. Föddes är mer korrekt, för se kunde de först efter åtta dagar. Människobarn ser förvisso, när de föds men de kan inte springa, hoppa, klättra eller äta fast föda, när de är sex veckor som kattungar kan men.....de måste passas som små barn. De hittar på massor av farliga saker; de hittade en tunn sladd till radion idag och skulle börja tugga på den, när jag upptäckte situationen. Jag trodde jag kattsäkrat hemmet ordentligt men den sladden hade jag glömt. Människobarnen hittar också på mycket, som kan innebära fara för dem men inte, när de är sex veckor. Att det är lättare att ha kattungar blev jag ordentligt påmind om idag och - trots att det är snart 40 år sedan - minns jag det som vore det igår. 

Idag började jag på vattengymnastik, sååå fantastisk välgörande. Den grupp som kommer efter mitt pass består av ett 10-tal gravida och vissa tämligen nyförlösta kvinnor. En av dem började prata med mig - OBS! det var inte jag som tog kontakt först för en gångs skull. Hon berättade hur jobbigt hon tycker att det är med en bebis och att det aldrig finns någon "egentid". Precis så är det med små människor. När jag tänkte efter och gjorde jämförelsen med att ha kattungar, kom jag fram till att det ändå är rätt lätt med kattungar. Medan jag var på vattenträningen, var de instängda i sin hage. Jag behöver aldrig fundera över barnpassning, för det finns redan, när man har kattungar. Kattmamman är aldrig långt borta från sin avkomma.

Jag är egentligen helt emot att ha djur instängda. När jag hade kaniner, var de bara i sin bur på natten. Övrig tid fick de vistas fritt i kök och hall. Jag behövde aldrig göra något särskilt för att få dem rumsrena, utan genom att lägga en tidning i ett hörn i köket var toalettfrågan löst. Mina fåglar fick flyga fritt i bostaden och de valde själva platser de gillade att sitta på (allra helst på min axel eller tallrik). Även fåglarna tillbringade natten i sin bur - och så var det detta med kattungarna. Snart kan de få springa fritt i bostaden och det kommer att kännas skönt. Jag får så dåligt samvete, när jag ser dem stå på två ben inne i hagen och försöka ta sig upp och ut i friheten med hjälp av de sylvassa klorna, som för övrigt ska klippas imorgon.. Trots att jag avskyr att ligga i sängen, förutom när jag ska sova, ligger jag nu där och skriver. Jag klarar helt enkelt inte av att se kattungarna ledsna. De förstår ju inte varför de inte får springa, som de vill.

8 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)