Lättläst, pedagogiskt och roligt

Jag tycker om att ha kontroll. Om jag har något "hängande över mig", vill jag genast ta mig an det. Det blir inte lättare att göra se'n, risken är bara att det inte blir gjort över huvud taget. Alltså började jag med Pawpedsläxan igår (den ska vara inskickad senast på onsdag).

Den första veckans kursavsnitt heter "Katten". Eftersom jag är en stor vän av teoretiska kunskaper, naturligtvis praktiska också, har jag tidigare läst mycket om katter "på egen hand". Utan förkunskaper måste man avsätta en hel del tid, innan man kan det, som vi skall kunna på onsdag men texten är lättläst. Den är skriven på ett enkelt, trevligt sätt trots att den innehåller mycket fakta. När vi tycker oss kunna, det vi har läst, ska vi besvara 25 frågor, som kräver tämligen omfattande svar. Det här upplägget gillar jag!

Jag har god hjälp av att jag är sjukvårdsutbildad. Jag är välbekant med människans anatomi och fysiologi och det underlättar väsentligt, när jag ska besvara frågor om kattens dito. Jag tror t ex att det kan vara lite knepigt, att svara på frågor om katthjärtats anatomi och om blodomloppet, när man saknar förkunskaper. På kvällen hade jag skrivit ner svaren på alla frågorna men jag skickade inte in dem. Jag ska "ta mig en titt" på dem idag igen - kanske jag behöver förtydliga något eller några svar. Sedan "åker de".

Jag ser Pawpedskursen, del 1, som ett "körkort för katter". Det jag kan idag, borde jag ha kunnat, när jag köpte Mysan 1988. Hon blev ändå nästan 20 år, trots att jag helt saknade kunskap om katter. Det är ändå en tröst. Mysan fick fel mat, fel sand och mycket annat fel men hon fick mycket KÄRLEK och jag gjorde allt jag trodde var bra för henne.

25 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)