Läxan

Stisse stod för väckningen imorse, tätt följd av Sandie. Jag saknade kattväckningen i Falun. Det är så härligt när Stisse "buffar godmorgon". Det är skönt att Ove, som vanligt, stod för "kattfrukosten", själv måste jag ju ligga kvar i väntan på att värktabletterna ska ge mig möjlighet att stiga upp något så när utan problem. Morgnarna är förfärliga ur värkhänseende men resten av dagen klarar jag mig utan smärtstillande läkemedel. Tack och lov för att det inte är likadant hela dagen som på morgonen. 

Sandie har äntligen lagt på hullet lite. Vi har verkligen jobbat för det. Hon har fått precis den mat hon velat ha och det har varierat från dag till dag. När hon velat ha något annat att äta, än det vi serverat, har hon bara ratat den maten, stirrat oss i ögonen och jamat. Vad gör vi då? Tar fram annan mat, så klart. Lyckligtvis gör varken Stisse eller Stina så. De tar tacksamt emot, det de får. 

Läxan i PawPeds-kursen var mycket omfattande den här veckan. Visst tycker jag om att lära mig saker men lagar och regler tillhör inte det jag helst Lär mig. Jag att det räcker att jag vet, var jag ska få svar på juridiska frågor. Det känns nästan overkligt att tänka på att jag en gång började läsa juridik på universitetet (1967). Jag tenterade av den propedeutiska kursen, innan jag insåg att juridik inte var något för mig. Förutom djurskyddslagen lärde jag mig mycket om avelshonor och avelshanar idag och fick uppgifter att lösa kring att hålla avelsdjur. Sådant är långt mer värdefullt, anser jag.

Uppgifterna ska skickas via Dropbox och när jag skulle skicka dem, "svarade Dropbox" att filen var för stor. Som jag jobbat och så skulle svaren vara långt mindre utförliga, än jag skrivit dem. Nu vill jag inte förkorta dem och hoppas jag kan skicka dem i två delar. Väntar på svar från kursledningen.

Idag fick jag en idé, som jag själv känner mig mycket nöjd med. När jag hinner, ska jag göra ett lektionsförslag och jag planerar sedan att kalla till ett medlemsmöte, där jag ska ge grunderna i "konsten att förstå och sköta en katt på ett bra sätt". Jag planerar också att skriva ner det, som jag tycker att en uppfödare ska informera en kattungeköpare om i samband med köpet - sådant som underlättar livet med kissen. Dokumentet ska finnas nedladdningsbart på hemsidan. På så vis hoppas jag indirekt kunna bidraga till kunskap och underlätta "den första tiden" med kattungen.

Än en gång - ju mer man kan om katters beteende och "rätt och fel", desto enklare och roligare är det att vara kattägare.

3 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)