Leksaker

Igår lade jag ner två möss och en boll i hagen och idag har leksakerna börjat dra till sig kattungarnas uppmärksamhet. Alldeles nyss slog Molgan på bollen med sin lilla tass. Nu kan småttingarna både springa och hoppa - mer eller mindre bra. De intresserar sig alltmer för varandra och allihop har varit vakna länge ikväll och både brottats och tränat löpning :-).

Mickan fick ett längre halsband i samband med att vi tog upp kattungarna för gos i soffan. Sandie har koll på alla ungarna men ligger gärna utanför hagen, när hon vet att kattungarna är mätta. Hon sköter fortfarande deras toalettbestyr men imorgon ska vi sätta in den lilla toalådan, för jag tror att kattungarna snart kommer att smaka på bebisfröna, som ligger på ett fat i hagen. När de börjar äta mat vill inte kattmamman ta hand om deras kiss och bajs. Två gånger idag har Stisse - i ett obevakat ögonblick - lyckats ta sig in till kattungarna och snabbt länsat fatet med deras frön. Kattungarnas magar är mindre än en hasselnöt och de behöver ha mat stående framme för att kunna äta små portioner ofta. Det väntar en jobbig tid nu, när jag ständigt måste ha ögonen på mattjuven. 

Carina och jag har börjat korrekturläsa lite texter till Trasdockan. Jag har en artikel kvar att skriva och den handlar om scanningen i mars. Jag hoppas Södra Djursjukhuset vill ge oss samma fina erbjudande i höst. Priset för Ragdollklubbens medlemmar var 1500 kronor totalt för undersökning av både hjärta och njurar. Tyvärr har scanningen blivit väldigt dyr på många ställen -  hörde ett pris nyligen på 2800 kronor - men alla avelsdjur ska ultraljudsundersökas enligt Ragdollklubbens hälsoprogram, anser jag. Det är alla uppfödares ansvar.

Busungarna tränar för fullt!

 

 

 

 
9 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)