Leva som man lär

.....är inte alltid lätt. Jag anser att man ska borsta tänderna på sin/sina katt/er och likaså bada dem ett par gånger per år. Gör jag det? Nej! Det ska bli bättring! Stisse och Stina äter sina veterinärmedicinska "tandfrön" och båda har fina tänder utan tandsten. Sandie har också fina tänder men hon äter tyvärr inte frön över huvud taget. Vi måste börja borsta hennes gaddar ; tandkräm har vi redan köpt, med kycklingsmak. Nu återstår att inhandla en mjuk barntandborate. Vi ska också prova, om Sandie möjligtvis gillar BARF (rå mat). I sådant fall kan hon ju få jobba med tänderna i råa köttbitar och kycklingvingar. Flinga och Primus ska badas innan flytt och också få smaka lite av Sandies råa mat, om hon nu kommer att gilla den. Att jag inte tänkt på att bjuda på BARF tidigare beror på att varken Tasse, Stisse eller Stina gillar sådan mat men idag läste jag att en av kursledarna har en katt, som totalvägrar frön men som är mycket förtjust i rå mat.

Kattungarna både ser och hör bra nu och genom att iaktta deras öron och ögon, ser jag att de tycker om att umgås med mig. Signalerna de visar med sina ögon och öron, när jag pratar med dem, signalerar vakenhet, de lyssnar uppmärksamt. Blicken är hela tiden riktad mot mig och öronen är resta och pekar rakt fram. En katts öron kan vridas i 180 grader oberoende av varandra och de kan förmedla:

Avspändhet: Öronöppningarna pekar framåt och en aning utåt.

Vakenhet: Öronen är resta och pekar rakt fram.

Upphetsning: Öronen rycker nervöst.

Försvarstillstånd: Öronen ligger platt ned. Inför slagsmål och i slagsmål ligger öronen så för att skydda öronen.

Aggressivitet: Öronen vrids helt om så att baksidan syns.

Det senaste hoppas jag slippa se!

Flytten är klar och Stina har uppvisar det, som alla katter gör - missnöje med förändringar. Hon har ju varit med om flera flyttar de senaste dagarna och det gillar hon inte. Kattungarna verkar emellertid nöjda med att ha större utrymme att röra sig på. Redan innan kvällen tror jág att Stina accepterar det nya boet. Eftersom det blir så dåliga bilder med blixt, kommer jag att lägga ut bilder imorgon, när jag  kan fotografera kattfamiljen i dagsljus.

Styrelsemötet i torsdags var givande som vanligt. Vi är nu fler än 400 medlemmar och det gläds vi över. Hoppas nu att de flesta kattungemedlemmarna kommer att stanna kvar som medlemmar, när deras gartisperiod går ut. Med fler medlemmar, mer pengar och målet är att klubben ska kunna finansiera fyra helnummer av Trasdockan per år. Som läget har varit hittills, har vi bara haft råd att ge ut två helnummer och två halvnummer. 

3 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)