Leva som man lär - inte alltid lätt

Jag har ju ofta sagt att jag är så glad över att ha fått ha katterna till låns i 12 veckor och att jag också är lycklig över att de flyttat till bra hem och glädjer många andra nu. Så långt är det sant men egentligen är jag inte alls glad över att alla flyttat. Jag skulle vilja ha åtminstone en kattunge kvar. Smulan har varit ensam kvar (de vuxna fanns naturligtvis också här) hos oss i flera dagar och hon blev snabbt en del av familjen på ett närmare sätt än tidigare, sedan de andra flyttat. För en dryg timme sedan hämtade Annelie henne och jag har redan börjat sakna henne, säkert mer än hon saknar mig. Jag fick nyss en rapport från Annelie som sade att Smulan redan börjat leka i sitt nya hem. Leo var inte odelat förtjust över att få en syster och det visade han initialt med att fräsa, något som Smulan ignorerade. Hon är ju van vid fräs och vet att det egentligen inte innebär något farligt. Visserligen har Sandie varit snäll mot Smulan de sista dagarna men när hon löpte var hon förfärlig; morrade och fräste åt alla sina kattungarna.

Ove saknar inte mindre "sin lilla Smula". Från att ha beslutat att vi inte skulle para någon av flickorna förrän jag var omopererad och väsentligt förbättrad i benet, har vi kommit fram till att vi inte behöver vänta så länge. Det räcker med att jag kommit hem från sjukhuset, tycker Ove, trots att det då blir han, som får ta den största delen av jobbet med kattungar. Det är nog så att vi egentligen alltid vill ha gullnosar runt fötterna men jag erkänner villigt att det kan vara lite väl livat, när kattungarna blivit 10 veckor eller äldre och är fler än en. Nu ska jag försöka sluta tänka på att vi inte har någon kattunge och istället titta på alla bilder vi har på pälslingarna och vara glad över att vi fått ha dem i nära tre månader. Jag ska vädja till förståndet att hjälpa mig inse att vi just nu, och med de förhållanden som råder, har lagom mänga katter.

Har nyss sett på väderleksrapporten och midsommarvädret i Stockholmstrakten kommer inte att vara det bästa. Därmed faller planen på att åka till klubbhuset i Kvarnvikens båtklubb och grilla imorgon. Det blir ju midsommar ändå och det går bra att också äta julmat, påskmat, midsommarmat - vad man nu väljer att kalla maten, som är densamma; sill, Janssons frestelse, köttbullar, lax m.m på balkongen. På midsommardagen kanske vädret tillåter en grillmiddag.

 

 
23 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)